Aktualno film Politička aktuala POP COOLTURA showbiz SVAŠTARA Tehnologija TOP VIJEST Zabava

Društveno angažiranje filmova: Act Now za klimatske promjene s perjem

Ljute ptičice i zelene svinje udružile su snage s Ujedinjenim narodima u hvalevrijednoj akciji naziva ActNow – kampanji koja govori o ozbiljnosti klimatskih promjena te poziva na sprječavanje istih. Ovo nije prva ovakva suradnja Angry Birds tima s UN-om i UN zakladom. Još 2016. pokrenuli su  uspješnu #AngryBirdsHappyPlanet suradnju koja se ove godine nastavlja. U kampanji ActNow ptice su se morale ujediniti sa svojim starim neprijateljima svinjama kako bi proširili svijest o individualnim akcijama koje mogu spriječiti klimatske promjene. Tijekom trajanja kampanje ekipa Angry Birds filma 2 zajedno s glumcima iz originalne verzije filma poticat će i educirati građane kako da u svom svakodnevnom životu malim koracima učine velike stvari za sprječavanje klimatskih promjena i to koristeći ActNow Bot – novi inovativni UN-ov online alat za klimatske promjene.

“Klimatske promjene već danas utječu na naš svijet bez obzira gdje živimo”, rekao je Maher Nasser iz odjela za globalne komunikacije UN-a. “Upravo se kroz klimatske akcije – izgrađene na suradnji unutar i između zajednica – možemo suočiti s klimatskom krizom. Zahvalni smo Angry birds timu što su ponovno dali svoj glas ovakvoj akciji te su pravi primjer kako svatko može doprinijeti i da je svaka akcija važna.”

Koristeći naprednu umjetnu inteligenciju (AI), ActNow Bot potpuno je interaktivni chat bot koji se nalazi na UN-ovoj web-stranici (un.org/ActNow) i koji se povezuje s korisnicima te im predlaže svakodnevne akcije koje se mogu poduzeti kako bi se očuvala okolina. Rezultati svake završene akcija se zbrajaju kako bi se potaknuli i drugi da se uključe u kampanju, kao i da se pošalje poruka svim liderima u vladama i poslovanju da građani žele djelovati na klimatske promjene. Sve akcije bit će predstavljene tijekom klimatskog summita Ujedinjenih naroda u New Yorku u rujnu 2019. godine.

Ljute ptice i svinje biti će na raspolaganju korisnicima za prvo preuzimanje ActNow Bot-a na web stranici od 23. do 30. srpnja, potičući korisnike na akciju svojim individualiziranim prijedlozima. “Stvarno smo ponosni što Ujedinjeni narodi i Angry birds nastavljaju raditi na klimatskim pitanjima zajedno kroz kampanju #AngryBirdsHappyPlanet”, rekao je producent filma John Cohen. “Čak i naše voljene ptice i svinje ostavljaju svoje razlike po strani i udružuju se za ovaj veliki cilj. Svi se moramo udružiti kako bismo pomogli u stvaranju održivijeg svijeta i sretan sam što će Angry birds imati priliku pomoći u širenju ove univerzalne poruke. ”

Novi prijatelji, ptice i svinje, okupili su se jučer u Ujedinjenim narodima kako bi proslavili pokretanje ove kampanje. Sve detalje oko jučerašnjeg eventa te preuzimanje aplikacije potražite na UN-ovoj web-stranici http://bit.ly/2LOQPC6 a sve za podršku nastavku animiranog hita iz 2016. godine – Angry birds film 2. Ovog puta neprijateljstvo između ptica i svinja se, pod utjecajem novih okolnosti, mijenja iz temelja. S pojavom nove prijetnje koja dovodi u opasnost i ptice i svinje, naši poznati likovi moraju oformiti svima neugodan savez. Crveni, Žuti, Bomba i Veli Orao regrutiraju Sonju, sestru od Žutog, i formiraju savez sa svinjama Leonardom, njegovom pomoćnicom Nives i svinjom-hakerom Gojkom kako bi uspostavili krhko primirje i formirali nevjerojatni super tim koji će spasiti njihove domove.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame