Aktualno Glazba POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO

Đutko: Prekasno – Pogodak s daškom melankolije na ljetnu laganicu

Iako je melankoličnost prigodnija u jesen, kada lišće pada najavljući ulazak u treću dob pa onda lagano i neizbježnu smrt još jedne godine, malo sumornosti (u odmjerenim dozama) može odgovarati i u ljetne dane. Kao što to pokazuje Đutko s novom pjesmom „Prekasno“.

Đutko je, po vlastitom opisu s Bandcampa, „turbo pop bend“, a nazvan je po frontmenu Tomislavu Đudariću Đutku. Debitirali su prije nekih četiri mjeseca sa singlom „Karate“. Iako još u povojima, prikupili su solidnu pozornost s prvim singlom, što se može pripisati Đuđarićevoj povijesti sa bendom Svemirko i drugim projektima zbog kojih je zapamćen među alternativcima, ali neizostavno je primjetiti i sjajnu glazbu novoga benda.

Lagani pop melos s tekstom o saznanju kako oklijevanje i neiskorištavanje prilika (u ovom slučaju u ljubavi, ali može se to lako poopćiti na sve životne situacije) vodi k žaljenju, dovodi slušatelja do jedne ugodne sumornosti i poriva da promisli i požali za svojim prethodnim danima. Ipak, spomenuta melodičnost vas drži da „ne prijeđete preko ruba“ u depresiju.  Kao ishod, dobivate jednu laganu, dublju, ali i dalje vrlo ljetnu pjesmu, sjajnu za chillanje uz more (ili u polju, ako je suditi po sunčanom, retro spotu).

Sreća pa sezona još nije gotova i spot je uhvatio zadnji mjesec ljetne vibre za 2019.

8/10

Ivor Kruljac

Ivor Kruljac

Ivor Kruljac

Novinar, publicist i književnik. U slobodno vrijeme voli studirati.

Komentari

Reklame