Aktualno Festivali Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Dimensions i Outlook festivali odlaze iz Pule: Oproštajka za nekoliko dana uz Andersona.Paaka i 50 drugih

Kreće veliki oproštaj Dimensions i Outlook festivala od tvrđave Punta Christo, koju su nazivali svojim domom posljednjih deset godina. Posljednji ples kreće u srijedu 28. kolovoza otvorenjem Dimensionsa, a završava u jutarnjim satima 9. rujna, zadnjim danom Outlooka.

Za tjedan dana započinje oproštaj dva vrhunska glazbena festivala od jedinstvene lokacije koju su nazivali svojim domom proteklo desetljeće. Posljednji put tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta plesat će na 200 godina staroj tvrđavi Punta Christo, kamenoj ljepotici smještenoj na poluotoku Štinjan pored Pule. Sljedeće srijede, 28. kolovoza, koncertom u pulskoj Areni, Dimensions festival otvorit će svoja vrata, nakon čega se dan poslije seli na tvrđavu, za četiri dana vrhunske glazbe i zabave. Tjedan poslije, isto će učiniti i Outlook festival.

Oba festivala za oproštajnu godinu pripremaju spektakl i dovode najveća svjetska glazbena imena koja se nikako ne smiju propustiti. U dva tjedna, između 28. kolovoza i 9. rujna, na preko deset živopisnih pozornica širom poluotoka izmijenit će se više od 500 izvođača, isplovit će preko 80 party brodova, pet puta spuštat će se u podzemne tunele grada Pule, dva puta plesati na koncertima otvorenja na očaravajućoj lokaciji pulske Arene. Ovo je posljednja prilika da na ovoj lokaciji iskusite dva vrhunska glazbena festivala koja predstavljaju više od 50 godina glazbenog naslijeđa.

Za ljubitelje eklektične elektroničke glazbe i žanrova poput techna, housea, disca, electra ali i hip-hopa, Dimensions festival je mjesto na kojem se trebaju naći sljedeći tjedan. Koncert otvorenja 28. kolovoza začinit će američki pjevač i rep virtuoz Anderson .Paak, dobitnik Grammyja za najboljeg rap izvođača u 2018. godini. Uz prateći bend The Free Nationals i nove albume Oxnard i Ventura, Paakov koncert će biti spektakularan oproštaj Dimensionsa od Pule.

U 8. Dimensions festival nas također uvodi vodeća figura techno glazbe, glazbeni inovator i “tehnički čarobnjak” – Jeff Mills, kojem će se na jedinstvenoj pozornici Arene pridružiti jedan od najuzbudljivijih bubnjara prošlog stoljeća – Tony Allen, voditelj Fela Kuti benda. Novu dimenziju plesne glazbe pokazat će Objekt, koji će izvest pjesme sa zadnjeg hvaljenog albuma u posve novom live izdanju. Arenu će do kraja rasplesati publici omiljeni Hunee svojom house i disco selekcijom. Od četvrtka, 29. kolovoza, do nedjelje, 1. rujna, na tvrđavu Punta Christo stižu zvjezdana imena kao što su Omar-S, Larry Heard aka Mr Fingers, Peggy Gou, Nina Kraviz, Paula Temple, Joy Orbison, Gilles Peterson, Call Super, Zip, Mr Scruff, Andrew Weatherall, DJ Nobu, Craig Richards, Petar Dundov, ABOP, Ilija Rudman, Jan Kinčl & Regis Kattie te mnogi drugi.

Prvi tjedan rujna u Pulu obilježit će najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture, 12. Outlook festival, koji će se održati od 5. do 9. rujna na tvrđavi, a tradicionalno će biti otvoren koncertom u pulskoj Areni 4. rujna.

Kako bi dugo ostao u sjećanju, spektakl će uveličati Mala & The Outlook Orchestra. Malu, kao jednog od najbitnijih autora u modernoj bass glazbi, čija kreativnosti i utjecaj ne jenjavaju niti nakon 20 godina na sceni, pratit će The Outlook Orchestra ritam sekcija, a svojim nastupima pridružit će im se i legenda drum’n’bassa Andy C, reper Loyle CarnerShy FX i njegov Ragamuffin Soundsystem, miljenici festivalske publike Gentleman’s Dub Club te zvijezda u usponu Flohio. Nakon toga festival seli na čarobnu tvrđavu Punta Christo gdje će se u četiri dana izmijeniti preko 300 bass glazbenika iz cijelog svijeta. Chase & Status, Bugzy Malone, Goldie, Kabaka Pyramid, Flava D, DJ Zinc, My Nu Leng, Dread MC, Grooverider, LTJ Bukem, Calibre, RandalldBridgeEgoless, Filip Motovunski, Kali Fat Dub, Billain, Digitron te Dr.Obi & Anja G. samo su neki od njih.

 

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame