Aktualno Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Svijet voli maskirane metalce: Slipknot rulaju novim albumom – Full streaming ovdje

Metal bend preuzeo je vodstvo u vrhu najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji i skinuo s trona trenutno najslušaniji album, No. 6 Collaborations Project Eda Sheerana.

Dugoočekivano, šesto po redu studijsko izdanje američkog metal benda Slipknot, album “We Are Not Your Kind”, objavljeno je 9. kolovoza na CD-u i dvostrukom LP izdanju na klasičnom i crvenom vinilu. Album je odmah po objavi postao prvo izdanje žanra koje je u posljednje četiri godine doseglo sam vrh britanske top liste albuma te je također debitiralo na broju jedan američke liste albuma Billboard 200. Radi se ujedno o petom heavy metal albumu koji se tijekom posljednjeg desetljeća popeo na broj jedan u Velikoj Britaniji. Prije toga na vrhu su dva puta bili Iron Maiden, s albumima “The Final Frontier” i “The Book of Souls”, Black Sabbath s albumom “13” i Avenged Sevenfold s “Hail to the King”.  Posljednji puta Slipknot su vladali listama 2001. godine s albumom “Iowa”, a brojni relevantni glazbeni mediji unisono su zaključili da je bend ovim izdanjem podigao ljestvicu više u svojoj diskografiji te da se radi o jednom od najsnažnijih albuma u njihovoj karijeri.
 “We Are Not Your Kind!” najavljen je singlovima “Birth Of The Cruel”, “Solway Firth” i “Unsainted” koje prate videospotovi nastali u režiji perkusionista M. Shawna Crahana, te su već dosegli nekoliko desetaka milijuna pregleda na YouTube platformi, a gitarist Jim Root ovih je dana ekskluzivno na Deezeru predstavio album fanovima, donoseći zanimljivosti o albumu – pjesmu popjesmu.
Album je producirao Greg Fidelman, dugogodišnji suradnik benda koji je također sudjelovao u realizaciji trećeg studijskog albuma “Vol. 3: (The Subliminal Verses)” i posljednjeg “.5: The Gray Chapter” iz 2014., koji je po objavi debitirao na petom mjestu top liste albuma u devetnaest zemalja svijeta.
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame