Aktualno Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Opća opasnost za domaću scenu: Ljudi slušaju Opću opasnost, a s druge strane se iskupljuju s The Black Keys

Aktualni album grupe Opća opasnost “Karta do prošlosti” izašao je krajem svibnja i službeno je predstavljen u lipnju na promociji u Vodicama tijekom CMC festivala. Čitavo ljeto je oko vrhova top lista prodaje albuma, ne možete vjerovati. Ili možete. Album uključuje pjesme koje već naslovi demaskiraju kao što su Kriva siGubim tlo pod nogama, ili Da je Bog dao. Gotovo sve pjesme snimljene su  studiju MAK u Gradištu pod producentskom palicom Branimira Jovanovca Banija, a glazbu i tekst potpisuje Mario Vestić.

Odmah iza ovog pomora ukusa slijedi dalje derogiranje glazbe, u ovome tjednu čuvaju kompilacije u izdanju Croatia Recordsa. Na drugome mjestu smjestio se album Vrući ljetni hitovi 2019. u izvedbi raznih izvođača, a slijedi ga Festival zabavne glazbe – Split 2019. Na četvrtome je mjestu album CMC Festival Vodice 2019., dok se na petoj poziciji nalazi jedina pristojna iznimka – izdanje kompilacija Olivera Dragojevića pod nazivom 100 originalnih hitova.

Prve dvije pozicije strane liste ostale su nepromijenjene – na broju 1 još jednom se našla grupa Black Keys s albumom Let’s Rock, a na drugome je mjestu Ed Sheeran s izdanjem pod nazivom No. 6 Collaborations Project. Na treće se pak mjesto vratio album Brucea Springsteena, aktualno izdanje Western Stars.

Tjednu top-listu prodaje HDU donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame