Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Vlado Kalember i Srebrna Krila: Je li ti žao zbog nas? – Povratak nekadašnjih tinejdžerskih estradnih idola

Vlado Kalember i Srebrna krila nekad su se zvali samo Srebrna Krila. Krajem 70.-ih su na domaćoj estradnoj sceni s Novim fosilima vodili bitke popularnosti i hitova u tadašnjoj Jugoslaviji. A sad će uskoro održat ekskluzivni koncert u ljubljanskim Križankama 11. rujna 2019. gdje će im se pridružiti Novi Fosili.

Nakon nekoliko albuma i puno zimzelenih hitova za tadašnje mlade razveli su se u nekoliko verzija rada, ali ključni je bilo razdvajanje Vlade Kalmebera kao glavnog vokala od ostatka benda. I Vlatka Pokos je u jednom periodu pod Mucovim šefovanjem bila grlo Srebrnih Krila. Te mutacije i permutacije nsu činile dobro za ljubitelje benda od kojeg su htjeli naivne i estradne pop rock hitove bez razuma ali s puno šarma i patine i nostalgije. I tako s prekidima već 40 godina.

To su dobili u novoj inkarnaciji s najnovijim singlom „Je li ti žao zbog nas“ na kojem se Vladek povraća kao najveća zvijezda pa se poput Gorana Bartea mora staviti ispred imena matičnog benda koji mu je sad postao prateći bend. I tako su se Srebrnjaci našli rame uz rame hitovima svjetski popularnih izvođača kao što su Ed Sheeran, Shawn Mendes i Camila Cabello, Post Malone, Billie Eilish i Sam Smith te su, pored velikog i neprežaljenog Olivera Dragojevića, jedini hrvatski izvođač na Top Croatia listi dnevno najslušanijih pjesama u Hrvatskoj.

Novi spotsingl vječnog Doriana Graya domaće scene koji je ipak počeo dobivati rezove godina nastao je iz pera Vlade Kalembera (glazba – solidni dio) i Nenada Ninčevića (tekst – klasično nepodnošljivi dio) povratio je slušatelje željne patine te ujedno najavio novi studijski album. Strepimo. (JA).

6/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame