Aktualno Festivali Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Otplesan Posljednji ples: Završio osmi Dimensions fest, sad ostaje Outlook i doviđenja Pula

Osmo izdanje Dimensions festivala, ujedno i posljednje na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo pored Pule, u ranim jutarnjim satima ponedjeljka službeno je završeno.

Kroz proteklih pet dana, na Posljednjem plesu plesalo je preko osam tisuća posjetitelja iz više od 30 zemalja svijeta, a na više od deset pozornica nastupilo je preko 200 najvećih imena svjetske elektroničke glazbe.

Najviše publike pristiglo je iz Velike Britanije, Francuske, Belgije, Austrije i Hrvatske. Dimensions festival kao mlađi brat Outlook festivala, pokrenut je prije osam godina upravo na ovoj jedinstvenoj lokaciji na jadranskoj obali, i u samo par godina postao jedan od najcjenjenijih festivala elektroničke glazbe u Europi.

Zbog kvalitete i inovativnosti u kreiranju programa, koji je spajao sve od jazza do techna, Pula je postala nezaobilazna točka susreta za mnoge glazbene znalce, vrhunske izvođače, glazbenu industriju te vjernu festivalsku publiku.

I dok ljubitelji raznovrsne elektroničke glazbe danas izmoreni, ali zadovoljni, polako pakiraju svoje šatore, napuštaju Štinjan i pozdravljaju Dimensions, festival koji je Pulu stavio na mapu nezaobilaznih svjetskih glazbenih destinacija, u pripremi je već 12. Outlook festival, koji kreće u srijedu. Najveće europsko slavlje bass glazbe i soundsystem kulture također se otvara koncertom u pulskoj Areni, te u Pulu dovodi preko 300 najboljih bass glazbenika iz cijelog svijeta.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame