Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

M.O.R.T.: Standing Runningman – Odličan album na užasnom engleskom (Full album stream)

Sinjski rockeri M.O.R.T. su posljednjih godina na hrvatskoj rock and roll sceni uspjeli iz statusa lokalnog benda postati jedna od najvećih koncertnih atrakcija podjednako kao miljenici publike i kritike.

Nakon dosadašnjih albuma (Vrhunsko dno, Tužna kocka, Odjel za žešće) sljedeći korak u karijeri je album “Standing Runningman” koji bi morao imati posljedice pokušaja proboja benda internacionalno. Radi se o albumu koji su gradili uz indiegogo kampanju (rezultati nisu poznati koliko su donacija publike uspjeli skupiti).

Garažno produciran rock and roll s gitarističkim naglaskom i izraženim odličnim vokalom Ivana Đona Katića je okosnica onoga što će vas zabaviti jer se radi o više nego korektnom albumu. Upitna je jedino potreba izražavanja na engleskom jeziku. Engleski naglasak mjestimično toliko dere uši da se ni Gibonnijev pokušaj prije nekoliko godina ne čini toliko nezgrapnim. Što je vrlo šteta jer pjesme poput Hold Me Now, Bastard Child, We Are Born (Bam Bam), Good Song About Good Stuff Happening Just Around The Corner, Never ili O jeziku (na hrvatskom kojom završavaju album) pokazuju velikog potencijala usporedbom s najboljim pjesmama koje smo dosad imali prilike čuti od njih.

MORT ne prestaju biti glasni i angažirani, glazbeno vrlo svježi i autorski zanimljivi, no odlične namjere je upotreba lošeg engleskog prilično otupila. Trebali su razmisliti o daljnjem karikiranju jezika poput Eugenea iz Gogol Bordella jer bi tada zvučalo kako treba. (Dejan Petrović)

7/10

Playlist:

00:00 I Don’t Belive In You

03:36 Bastard Child

06:51 We Are Born (Bam Bam)

11:01 Good Song About Good Stuff Happening Just Around The Corner

12:23 Standing Running

17:57 Never 19:39

Society Breakdown 22:17

Hold Me Now 25:39

If I Don’t Make It

28:38 O jeziku

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame