Aktualno Celebrities film inmediasres POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Hrvatski kino box office: Najveći filmski hitovi godine zasad – Od “Kralja lavova” preko Tarantina do Generala

Nakon ljeta, poslovično zahvalnog perioda za pumpanje filmskih hitova u svijetu, uz zatišje pred jesen/zima period novih kino uzbuđenja, rekapitulirali smo kino godinu po podacima gledanosti filmova u našim kinima, s napomenom da se ne radi o konačnim rezultatima jer su neki od filmova još uvijek u distribuciji a neki od filmova i potencijalnih nacionalnih blockbustera tek su počeli (It2).

Najveći hit sezone zasad je očekivano “Kralj lavova” s trenutnih 244.158 gledatelja i 7,2 milijuna kuna zarade. Slijede “Avengers 4” s posjetom od 192.283 ljudi i utrškom od 7,6 milijuna kuna, nešto više od 100 000 gledatelja ima i “Spider-Man” (“Daleko od kuće”), zaradivši 3,3 milijuna kuna. No, vjerojatno će se te brojke mijenjati jer nastavak horora IT upravo radi odlične rezultate. “Ono: Drugo poglavlje” – 34.667 gledatelja u prva 4 dana u kinima, očekuje se također preskakanje brojke od 100 000 gledatelja. “Once Upon a Time In… Hollywood” dosad je privukao 100.250 gledatelja u našim kinima i zaradio 3,4 milijuna kuna, postajući gledaniji od kultnog mu”Paklenog šunda”, čiji se kino rezultat iz 1994. procjenjuje oko 100 000 gledatelja. Time naša kina prate svjetski trend gdje je zasad na brojci od 310 milijuna $ i bliži se utršku “Nemilosrdnih gadova” (321), koji zauzimaju drugo mjesto na ljestvici Tarantinovih kino hitova u svijetu. Prvi je “Oslobođeni Django” s 425 milijuna $ dolara.

Od domaćih filmova najveći hit godine očekivano je hrvatski ljetni blockbuster “General” je zasad na 68.131 gledatelja i 2,3 milijuna kuna zarade, što ga čini najvećim domaćim hitom unatrag pet godina. No, ako ga usporedite s uloženim (procjena oko 3.5 milijuna Eura) radi se o velikom podbačaju.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame