Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz

Tko je tko u rokenrolu: Novi album legendarnih The Who nakon 55 godina aktivnog rada

The Who. Danas, nakon 55 godina otkako su kreirali svoju prvu snimku, The Who se vraćaju novim studijskim materijalom. Nakon 13 godina iščekivanja, 22. studenog stiže nam album „Who“, najavljen novom pjesmom „Ball and Chain“. Novi album donosi 11 pjesama, koje su snimljene u Londonu i Los Angelesu. Njegovom produkcijom bavili su se Pete Townshend te D. Sardy (Noel Gallagher, Oasis, LCD Soundsystem, Gorillaz) i Dave Eringa (Manic Street Preachers, Roger Daltrey, Wilko Johnson). Za naslovnicu albuma zaslužan je slavni pop-umjetnik Sir Peter Blake, koji je bend upoznao davne 1964. godine tijekom snimanja TV showa „Ready Steady Go“. Svoj doprinos dao je već i na koricama albuma „Face Dances“ iz 1981., a sada njegovo djelo krasi i naslovnicu novog albuma skupine The Who.

Album „Who“ stiže 22. studenog, a bit će to prvo studijsko izdanje s novim materijalom nakon 13 godina. Oni su rock ikone snažnog utjecaja na glazbenu povijest, oni su jedan od najvećih live-bendova svih vremena, oni su rasprodali više od stotine milijuna albuma diljem svijeta, oni su se s čak devet albuma našli na raznim Top 10 pozicijama US & UK lista – oni su ostvarili karijeru dugu šest desetljeća. Oni su The Who. 

Rogeru Daltreyu i Peteu Townshendu u kreiranju i snimanju albuma su se pridružili i bubnjar Zak Starkey te basist Pino Palladino, a svoj doprinos dali su i Simon Townshend, Benmont Tench, Carla Azar, Joey Waronker i Gordon Giltrap. Novi album The Who će predstaviti i uživo; trenutno je najavljeno 10 koncertnih nastupa u 2020. godini, koji će se održati u Velikoj Britaniji i Irskoj.

„Who“ – popis pjesama:

All This Music Must Fade

Ball and Chain

I Don’t Wanna Get Wise

Detour

Beads On One String

Hero Ground Zero

Street Song

I’ll Be Back

Break The Newse

Rockin’ In Rage

She Rocked My World

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame