Aktualno DOP TV film inmediasres Interview POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST

Dobra žena Diana Budisavljević: Dnevnik i igrani dokumentarac njene rođake Dane

Lezbijka, antifašistkinja, zagovarateljica filmskog režima Hrvoja Hribara, redateljica Dana Budisavljević kao trijumfalna osoba s ovogodišnjeg pulskog filmskog festivala, gostovala je u Nedjeljom u dva, kod Aleksandra Stankovića.

Kako je otkrila ženu koja je za vrijeme Drugog svjetskog rata spasila deset tisuća djece iz ustaških logora te zašto su je se odrekle komunističke vlasti te što možemo naučiti iz plemenitosti Diane Budisavljević, neka su od pitanja u emisiji.

– Mislim da je moj film odgovor na pitanje ‘Jesmo li ljudi ili fašisti?’ Mislim da smo dobri ljudi. Hrvatska se danas etiketira, a i sama sebe želi krivo predstaviti i pucati si u nogu. Čitanje ove knjige je divno iskustvo, kao i cijelo istraživanje. Mi smo imali fašističku vlast, ali nismo fašisti, kazala je na početku emisije Dana Budisavljević.

Složila se s navodima Vedrane Rudan da film nije priča o ustašama i partizanima, nego priča o ljudima i ljudskoj dobroti.

Dotakla se veze Alojzija Stepinca s temom filma, spašavanja Hrvoja Hribara, falsifikatima Jakova Sedlara i drugim autorskim momentima. Pogledajte cijeli razgovor.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame