Aktualno Celebrities film inmediasres POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Joker rasturio Hrvatsku: U nekoliko dana preko 80 000 gledatelja – Za naše uvjete megahit

Phillipsov Arthur Fleck, kojeg utjelovljuje Joaquin Phoenix u ulozi JOKERA ovog je vikenda u Hrvatskoj pogledalo rekordnih 48.376 gledatelja te je time ostvario najbolje otvaranje Warner Bros. filma u 2019. godini. Osim toga ovo je i najbolje listopadsko otvaranje filma svih vremenena, najbolje otvaranje filma Joaquina Phoenixa svih vremena, najbolje otvaranje redatelja Todda Phillipsa svih vremena te najbolje otvaranje “AnitHero” filma svih vremena.

Par dana kasnije novi podaci. Naime, u Hrvatskoj je nakon prvog tjedna ostvario drugo najbolje kino otvaranje 2019. godine, odmah iza završnice najuspješnije Marvelove franšize, ali i treće najbolje otvaranje svih vremena u Hrvatskoj (odmah iza globalnih mega uspješnica Avengers: Endgame i Star Wars: The Force Awakens)Jokera je domaćim kinima do sada pogledalo preko 85.000 gledatelja sa zaradom od 3.070.734 kn. Ovo je ujedno i najbolje otvaranje studija Warner Bros., najbolje DC otvaranje svih vremena te ujedno i najbolje otvaranje Batman franšize u Hrvatskoj. Joker je film koji je izazvao brojne kontroverze. Ovo nije Gotham niti Joker kakve poznajemo sa stranica ili ekrana. Posve drukčiji od stripovskih superherojskih uspješnica kakve smo navikli vidjeti od DC-ja i još više Marvela. Film je to o kojem se polemizira i piše danima u domaćim medijima. Veliki pretendent za nagradu Oscar®, već nagrađen Zlatnim lavom i osmominutnim ovacijama na festivalu u Veneciji, zasigurno će i u narednim danima privlačiti publiku u kino dvorane.

Joker je originalni prikaz podrijetla ovog zloglasnog lika, priča o nemiru čovjeka na rubu koji je sve bliže ponoru. Phillipsov Arthur Fleck, kojeg nezaboravno utjelovljuje Joaquin Phoenix, je čovjek koji se bori da pronađe svoj put u Gothamovu slomljenom društvu. U želji da ga obasja bilo kakvo svjetlo, odluči se okušati kao stand-up komičar, no čini se kako je uvijek on predmet ismijavanja. Uhvaćen u cikličkom postojanju između apatije i okrutnosti i, u konačnici, izdaje, Arthur donosi jednu lošu odluku za drugom što dovodi do lančane reakcije eskalirajućih događaja u ovoj groznoj, alegorijskoj studiji karaktera.

Redatelj Phillips nije samo angažirao Joaquina Phoenixa za glavnu ulogu, već je napisao ulogu imajući baš njega na umu.  Iako se u prošlosti opirao bilo kakvim žanrovskim projektima, glumac je bio zaintrigiran čim je pročitao scenarij.

Novi je JOKER već i prije premijere dočekan hvalospjevima, tako da ovaj rezultat nije iznenađenje. Radi se o neispričanoj, samostalnoj priči o jednom od najpoznatijih i najozloglašenijih negativaca. To nije Gotham niti Joker kakve poznajemo sa stranica ili ekrana. Ovo je originalni prikaz podrijetla ovog zloglasnog lika, priča o nemiru čovjeka na rubu koji je poput svog grada, i vjerojatno zbog njega, sve bliže ponoru: Arthuru Flecku.

Arthur Fleck je čovjek koji se bori da pronađe svoj put u Gothamovu slomljenom društvu. U želji da ga obasja bilo kakvo svjetlo, odluči se okušati kao stand-up komičar, no čini se kako je uvijek on predmet ismijavanja. Uhvaćen u cikličkom postojanju između apatije i okrutnosti i, u konačnici, izdaje, Arthur donosi jednu lošu odluku za drugom što dovodi do lančane reakcije eskalirajućih događaja u ovoj groznoj, alegorijskoj studiji karaktera.

Phillips nije samo angažirao Phoenixa već je napisao ulogu imajući ga na umu. Iako se u prošlosti opirao bilo kakvim žanrovskim projektima, već tri puta za Oscara® nominirani Phoenix je bio zaintrigiran kad je čitao scenarij. Mislio je da je priča odvažna i složena.

„Arthur se uvijek bori s onim što želi reći i kako to želi reći”, kaže Phoenix. „Njegovi instinkti se jednostavno ne uklapaju u prihvaćeni standard razgovora ili interakcije … ili bilo što drugo.”

Impresivnu glumačku postavu zaokružuju dobitnik nagrade Oscar® Robert De NiroZazie BeetzFrances ConroyMarc MaronBill CampGlenn FleshlerShea WhighamBrett CullenDouglas Hodge Josh Pais.

JOKER, u distribuciji Blitza, pogledajte u svim kinima, a ulaznice možete kupiti online ili na blagajnama kina.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame