Aktualno Celebrities DOP TV Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

DOP TV – The Chemical Brothers u Domu sportova: Ultimativni nastup najboljeg rock benda 21. stoljeća

Ovaj report ne smije biti drugačiji nego dnevnički i osoban. Skoro 30 godina rodonačelnika big beata i non stop karijere bez oscilacija konačno dovlače Toma Rowlanda i Eda Siminsa u Zagreb u sklopu aktualne “No Geography” turneje.

Kakav je to susret i doček bio.

Znao sam da će biti dobro, ali da ću gledati jedan od najboljih nastupa u životu ikad to se nisam smio nadati. Znači polomili, razvalili, pokidali, rasturili, satrali nešto manje od 2 sata najbolje plesaone u životu ikad. I.K.A.D.

Ovo je bilo katarzično do mjere da ne vjeruješ što te je snašlo. Kakav faking A1 show. Kakvi majstori. Kakva dinamika. Vizuali. Brutalno. Neopisivo nešto. Mad As Hell. Savršeni rocknroll 21. stoljeća.

Nastup u kojem skačeš doslovno od prvih taktova “Go” do kraja drugog bisa “Song to The Siren” i skoro se onesvjestiš od dehidracije. Drugačije nije moglo.

Nagledao sam se dosad preko 2000 izvođača na tisuću koncerata od klubova preko dvorana do stadiona i open airova ono sinoć je bio red veličine RATM u Ljubljani, Springsteena u Beču, Radioheada u Milanu, R.E.M.-a isto, a to su najveći doživljaji svirke ikad. Kad fizički budeš satran od plesa do mjere da dehidriraš i onesvjestiš se skoro. Ne pretjerujem. Ovo je bolje od onoga što sam uživo dobio od Cavea, Nirvane, Beastie Boysa, U2, Faith No Morea, Pixiesa, Sonic Youtha, Asian Dub Foundation, Public Enemy, Pearl Jama, Peppersa, Stonesa, Prodigyja, Underworlda, Fatboy Slima, Arcade Fire, etc etc.

Tu količinu plesne energija, daleko više od DJ seta, umiksavanja, bombardiranja genijalnom setlistom, savršenog razglasa, to se desi rijetko rijetko u životu. Znači nakon koncerta RATM u Ljubljani 2000. nije bilo jednog čovjeka koji nije izašao s onim čuđenjem na faci wtf was that i prepričavali su događaj kao taj dan u životu, ovo s Chemical momcima sinoć je bilo slično. 10 000 ljudi u krcatom Domu sportova svjedoci. Apsolutno savršenstvo zvuka i slike. Ili kao što momci titlaju: Love Is All.

Dosad sam ih jako volio ali sad nakon ovog datea uživo siguran da su The Chemical Brothers uz Kraftwerk najbitniji i najbolji izvođači u povijesti elektronske glazbe. Bez premca. Samo želim znati kad opet… :).

Hvala ljudima koji su mi omogućili jedan od najsretnijih dana i najboljih provoda u životu. (JA)

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame