Aktualno Celebrities Glazba Kritike mediji POP COOLTURA sex showbiz TOP VIJEST Zabava

Fil Tilen & Stoka & Choda – S.O.S – Demonstracija sile i razlika između repera, Jutjubera i fejkera

“Što se događa s rap scenom danas? Rap na aparatima” intro je u novu naručenu rep suradnju koja će laboratorijski iz interesa i koristi spojiti trenutno vruće kestenje brbljavaca na sceni.

Logikom klik boostanja ekipa iz Đumbusa će spojiti trenutno jednog od najgledanijih Jutjubera na Balkanu, dečeca “umjetničkog imena” Choda koji sa svojim ortakom Baka Prasetom teži milijunsku pratnju klikera i palacaša gore a ja YouTube followera. Zatim svog protežea Marina Ivanovića Stoleta Stoku, poznatog po članstvu u kultnom rep duu Nered i Stoka, odvikavanjima i energičnom ali potpuno nesamokritičnom osnovnoškolskom da reprezent repu. I na kraju verbalno i rimski dosjetkama najvještijeg repera domaće glazbene scene koji si je krivim poslovnim potezima pomalo pucao u nogu da bi nakon superhita “Debela” potonuo u sceni bez terenskog back upa.

Koolade im je tiptapao beat i stvar je u startu po klikovima hit. Bez obzira na prve kadrove “estetike” koja je provokativna time što ističe ženske guzove u mlijeku. Subverzija je koju će potpisati Filip mlađi brat Natali nekad phevač sad videospoter Dizdar.

U svijetu u kojem je lajk snaga a gledanost mjerilo kvalitete bez ikakve sposobnosti kritičkog promišljanja i bez namjere kreatora dobili smo stvar koja jasno pokazuje kretanja na rap sceni danas. Vrlo zorno prikazuje i razotkriva kvalitet između fantastičnog repera koji pokida svojim verbalnim flowom, brzinom i dosjetkama (Fil Tilen), prosječnog hiperaktivnog i energičnog repera čija maštovitost rimovanja ne postoji ali ga mase prate (Stole) i dečka koji se ni kriv ni dužan našao u prostoru repera premda mu nit je vrijeme nit je mjesto a sadržaj pogotovo (Choda).

Imaju hit i striptiz koji je razotkrio sve mane današnjeg sadržaja praznog repa.

Fil Tilen je tri koplja kvalitetom iznad dvojice ostalih koji mu stilski i skillski jedva mogu cipele čistiti, a taj defile snage i moći nije trebao biti ovoliko uočljiv. Karikirao je jer jedino time može preskočiti svoj nabubali ego. Ostali nisu i uhvatilo ih nespremne. Total full frontal disclosure. Srećom preskočili su autotune. Trap mater. (JA)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame