Aktualno Celebrities film Glazba Kritike POP COOLTURA sex showbiz

Boris Štok feat Nataša Janjić: Još uvijek – Glumica u prvom planu dokazivanja zamjene za Massima

Riječki pjevač Boris Štok će pokušati sve što je u njegovoj moći skrenuti pažnju na svoj rad i pjesme. Suradnje u pjesmama s ljudima koji imaju veći umjetnički kredibilitet od novog imena koje se tek probija na sceni, to je jedan od načina kako biti prisutan. Kako pjevač voli sam istaknuti u intervjuima, on će to nazvati eksperimentiranjem (Yaya, Josipa Lisac, Chui, Nataša Janjić) ali realno je puno bliže da se radi o name droppingu i traženju puta medijske pažnje.

“Pjesma Još uvijek u kojoj uz mene kao glavnog vokala gostuje i Nataša Janjić, drugi je singl kojim najavljujem rad na novom albumu čiji izlazak
planiram na proljeće. Zvukom i produkcijom ima malo onu dark electro, retro vibru 80-ih, a radi se o jednoj divnoj suradnji i spoju dva medija: glazbe i kazališta.  Naime, htio sam nešto potpuno drugačije i svježe, neki novi izazov. Do sada sam već radio duete s Josipom Lisac i Yayom, pa me zanimalo kako bi to sve izgledalo i zvučalo s Natašom kojoj glazba nije prva ekspresija i jako sam sretan kako je sve ispalo i kako zvuči.  Pjesma je dobila taj lijepi melodični muško / ženski dualitet koji sam tražio, pritom ne gubeći moju prepoznatljivost u zvuku, vokalu  i stilski pa vjerujem da će se publici jako svidjeti” tako  priča autor.

Građenjem karijere kao nove varijante Massima kad jednom ne bude originala je možda promišljen način kako doći do publike, ali do sada se nije pokazao nekim nezaboravnim rezultatima.

Suradnja s glumicom Natašom Janjić (koja je u showu Zvijezde pjevaju itekako dala do znanja da ima odličan glas, bolji od puno pjevačica s domaće scene) ide tragom dokazivanja njegove zavodljivosti i elegancije. Nataša je izjavila: “Pjesma je baš žanrovski muzika koju sama slušam, to je taj neki electro pop i čim mi je Boris poslao demo snimku pjesma mi se svidjela na prvo slušanje, odmah sam prihvatila prijedlog da pjevam zajedno s njim. Nadam se da će se i publici svidjeti ovaj moj mali izlet, nemam glazbene pretenzije, ali priznajem da volim pjevati i to mi je jedna druga vrsta scenskog izražavanja koje je ipak na kraju blisko glumi”.

Ovaj puta ima pjesmu koja najmanje računa na kopiranja tuđeg rada i refrenom je stvarno zarazna. Štok se trudi biti zanimljivim autorom stihova što mu ni ovaj puta nikako ne uspijeva za rukom. “Tu nema nikog osim nas, sada znam Skriveni od pogleda, ti i ja Palimo svijetla gdje sad, je bio mrak Plovimo u sumrak što, dijeli nas Još uvijek te znam Još uvijek te mogu Čuvat’ za sebe ja Ako zagrlim te I sakrijem nas Da nitko neće saznat’ gdje Ne vidim nikog osim nas, kao da Držimo se prstima, još ti i ja Koliko suza i koliko priča do sad Je izgubljeno poput nas, reci da…”. Stihovi su prilagođeni tako da bi mu odgovarali melodiji i tu nije pokazao nikakvu kreativnost.

Video spot je radila splitska redateljica Marcella Zanki i on izgleda kao nizanje reklamnih i estetski zanimljivih kadrova. Pazili su na to da dobro izgledaju, kao što je Boris Štok pazio da dobro zvuči bez obzira što se pjeva ili prikazuje. Naglasak je stavljen na formu a ne na sadržaj.  Ali, no pun intended, sigurna sam da će naći svoju publiku u onima koji uživaju listati editorijale modnih časopisa, odakle se čupa njegova vjerna publika.  (Dijana Čelić)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame