Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Kanye West: Jesus Is King – Estradizacija kršćanskog i katoličkog rapa

Kanye West se vratio s novim albumom, devetim u karijeri “Jesus Is King”.

Najdarovitiji rap producent generacije i pomalo zabludjeli rap superstar predstavlja se s gomilom novih stvari u formi devetog studijskog albuma.

Novi materijal zvuči kao povratak na tragove hit singla “Jesus Walks”. Nove pjesme su kombinacije rapa, soula i gospela kao povratak u vrijeme kad još nije koketirao sa superstar zvijezdama nego se koncentrirao na glazbu i produkciju.

Novi je album potpuno preobraćenje, prestanak psovanja i standardnih rap pretjerivanja. Kanye West se obraća Bogu, Isusu i ostalim katoličkim svecima pred kojima kleči kako bi ga izopćili od smjera grešnika na kojem se nalazio.

Hallelujah braćo i sestre govori preobraćenik Kanye i makar ne zvuči pretjerano uvjerljivo s obzirom na dosadašnje životne navike, glazbeno je to što je predstavio vrlo dobro, možda ponajbolji njegov album od debitantskog albuma na kojem se obraća poniznima, siromašnima, skrušenima. Pjesme su prepune klasičnog pomirenja kakvo često nađu ljudi koji se krenu obraćati Bogu kroz svoj rad i djelo. Moguće da je ovo novi put a moguće da samo jedna stepenica na estradnom putu velikog rap superstara koji nas je navikao u zadnje vrijeme na vrlo raznolike konceptualne albume i stilske intervencije. Ukratko, Jimmy Kimmel: So Kanye you’re a Christian artist now? Kanye: I’m a Christian everything. Dovoljno rečeno. (Darko Petrović)

8/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame