Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

Punčke: Chk Chk – Kakav pogodak za kraj, glasna stvar i najbolji domaći video spot godine

Vjerojatno najglasnije hrvatske glazbene djevojke Punčke pauziraju s radom. Možda zauvijek a možda samo do povratka pjevačice Lucije iz Australije.

Jedan od najznačajnijih domaćih rock bendova ovog su ljeta objavili prestanak djelovanja. Novi singl “CHK CHK” nastao je netom prije odlaska pjevačice i gitaristice Lucije. U samo pet dana, bend je napisao, snimio i producirao cijeli novi, ujedno i posljednji EP “Vidimo se” koji će biti objavljen na etiketi Cereal Records do kraja godine. Novi singl “čk čk” zvuči kao utišana verzija Repetitora i nekadašnjih riot girl pokreta, L7, Babes in Toyland, Bikini Kill ili svježijih Savages. Sam naslov je opet vrlo bliska asocijacija na dance avangardu grupe !!!.

“Pjesma i video pričaju priču o razočaranju, perspektivi, volji, odlasku na drugi kraj, ponovnom početku, ali i kraju”, poručuju Punčke.

Ali ono što svakako unapređuje doživljaj je animirani video koji spada u domenu najboljih glazbenih video spotova na ovim prostorima zadnjih godina ali ove godine svakako. Video režiju, produkciju i montažu za “CHK CHK” potpisuju Ira Tomić i John Kardum, mladi i talentirani par koji živi i djeluje na relaciji Beč – Rijeka s kojima su Punčke surađivale već za pjesmu “Ako se rumenim”, koji će se također nađi na nadolazećem EP-u, a oni prate Punčke već dvije godine na svim njihovim turnejama.

„Ovaj video je nastajao tiho i vjerojatno će isto tako i proći (ispod radara), ali je zapravo glasan u svoj toj podmorskoj tišini“, poručio je John Kardum, dio redateljskog dvojca.

Nakon više od 12 godina postojanja, jednog od najdužeg popisa svirki s 400 koncerata diljem cijelog svijeta, uključujući Japan, Tajvan, Maleziju, Filipine i gotovo cijelu Europu, pet DIY izdanja koji redovito završili na listama najboljih albuma u Hrvatskoj i regiji, nastupa na EXIT- u, Szigetu, prije Queens Of The Stone Age, bend je u ljeto 2019. objavio prestanak djelovanja na području regije i Europe. Punčke planiraju turneju po Australiji i Oceaniji u listopadu 2020. Novi EP “Vidimo se” snimljen je pod producentskom palicom Damjana Dobrine, dok je za mix i master zaslužan Dimitrij Petrović, prijatelj Punčki i bubnjar benda Seine. Objava EP-a planirana je za kraj 2019. (Ivan Perić)

10/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame