Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

Overflow: Words/Dim/From My Lips – Neočekivana punk rock trilogija

Koprivničko varaždinski punk rockeri Overflow se vraćaju na scenu s tri nova spota/singla istovremeno. Taj sistem promocije objavom dva ili više singla praćena službenim pripadajućim spotovima nije novitet u svijetu, mnogi su pop izvođači na taj način “poduplali” interes za svoje nove glazbene projekte. Na domaćoj sceni to još uvijek predstavlja kuriozitet. I taj neobični poduhvat dolazi nakon šest godina diskografske pauze od zadnjeg albuma “Miškina” iz 2013. kad su pjevali na hrvatskom jeziku i koji se nije pokazao najuspješnijim jer je njihova publika navikla na engleski kao jezik kojim su počeli na početku karijere.

Uskoro će proslaviti 30 godina trajanja na sceni (ako uračunate pauze), a sada najavljuju i novi studijski album. Nove stvari se ne razlikuju puno od onih koje su radili na zadnjem “engleskom” albumu “Hit Me” (2011.) a praćene su trilogijom video spotova koji na neki način zaokružuju cijelu priču sve tri pjesme, a njih je režirao mladi i hvaljeni redatelj Dinko Šimac. Zajednički nazivnik i jedina uočljiva promjena je u produkciji Overflowa koja je vrlo moderna, možda i netipično za punk bend kakav su godinama bili. Taj dio potpisuje njihov bivši član Konrad Mulvaj.

Sve u svemu vrlo potreban i svjež povratak jedne od najstarijih punk skupina domaće glazbene scene, a sada nekoliko riječi o svakoj od pjesama.

“From My Lips” je u potpunosti most između starih i novih Overflow. Brza je i zvuči pomalo staromodno s istaknutom melodijom refrena, dok video spot prati ljubav dvoje punk tinejdžera s nesretnim krajem (nije spoiler). (7.5/10)

“Dim” je najneobičnija stvar u trilogiji jer je dosta spora u tempu i zvuči više kao da su Foo Fighters pokušali svirati neke punk obrade. Video spot je zanimljivo zamišljen kao pomalo futuristički pa uz flashbackove pokazuje što se događalo prije.  (8/10)

“Words” je najbolja od novih stvari u kojoj se punkeri obračunavaju s Hitlerom, JFK-om i Michaelom Jacksonom i putem kamo svijet danas ide. Žestoka, u najboljoj maniri kako su navikli obožavatelje, a praćena je izvrsnim, nervoznim video spotom u kojem je kroz montažu ispalo kao da se radi o internet terorizmu. (9/10) (Ivan Perić)

 

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame