Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Željko Bebek: Dunavom – Legendarni rock and roll glas u narodnim pjesmama

Legendarni pjevač Bijelog Dugmeta je nakon rock and roll karijere otišao u narodne vode.

Uglavnom se u solo karijeri bavio pjesmama kakve su mu servirali i pisali razni stihoklepci sumnjivih kvaliteta pa ga se jako rijetko moglo zapamtiti i povezati uz dobre pjesme. Nakon toga dešavali su mu se medijski “incidenti” poput fotkanja za Valentinovo u kadi punoj mirišljave pjene u kojoj ljubi stopala svoje supruge, pa su ga nerijetko ismijavale nove generacije na račun nekritične medijske pojavnosti.

Meni je pripao taj nezahvalni zadatak ocijeniti novu pjesmu. Ali nakon preslušavanja onoga što i kako je to Željko Bebek oplovio Dunavom rezultat je više nego prolazan.

Čak i po sistemu za koga je dobro je, Branimir Mihaljević se kao skladatelj i producent nametnuo kao vrstan poznavatelj sličnog estradnog žanra u kojem je Bebeku pogodio notu i melodije koje fino odgovaraju njegovom glasu.

Video spot je također vrlo korektno ilustriranje pjevača na toj velikoj vodi, ali onaj dio koji je kavanski jedva pismen su stihovi često upotrebljavanog tekstopisca Nenada Ninčevića. “Komad sreće gdje da odlomim Komad sreće da te noćas preživim Gdje si sada gdje se provodiš Da me bar zavoliš Koliko me ne voliš…” to su duboke lirske fraze zbog kakvih bi producenti trebali razmisliti o angažiranju dječice iz nižih razreda osnovnih škola koji bi vjerojatno konstruktivnije pisali o ljubavi. (Leon Pejić)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame