Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Povratak Doris Dragović na vrhove top lista: Dalmatinska carica estrade pred povratnički koncert ima kompilaciju hitova

Ususret rasprodanom koncertu u zagrebačkoj Areni, Doris Dragović našla se među favoritima fizičkih izdanja u glazbenim prodavaonicama, i to nekoliko tjedana zaredom. Ovog puta njezino je mjesto na samome tronu, i to s albumom Original Album Collection koji je upotpunio niz sjajne edicije Croatia Recordsa.

Glazbena diva od početka svoje karijere 1986. godine publici je predstavila pjesme koje danas mnogi svrstavaju pod evergreene domaće glazbe, a među kojima su Željo mojaMalo mi za sriću tribaZemlja i stinaDajem ti srceKrivi ljudi i brojni drugi koji i danas imaju posebno rezervirano mjesto u srcima slušatelja, ali i u radijskom eteru. U kolekciji Original Album Collection nalazi se album Željo moja koji je svojevremeno postigao platinastu nakladu, a s njime je u niz uvršteno još 5 izdanja: Budi se danDajem ti srceIspuni mi zadnju željuBaklje Ivanjske i Malo mi za sriću triba. Prema prošlotjednim podacima, upravo ovaj presjek veličanstvene karijere učinio je Doris Dragović najprodavanijom izvođačicom.

Na drugome je mjestu slijedi grupa Opća opasnost s Kartom do prošlosti, a na broju 3 se smjestio album Meri CetinićOriginal Album Collection, također dio ove značajne edicije nastale pod krovom Croatia Recordsa, a koji ujedno predstavlja i novi ulaz na aktualnu listu prodaje domaćih izdanja. Visoko na prvo mjesto strane liste prodaje skočio je Van Morrison s albumom Three Chords & The Truth, u izdanju Universal Music Groupa. Na drugome ga mjestu slijedi Bruce Springsteen s izdanjem Western Stars, dok se na trećemu mjestu smjestio Željko Joksimović s istoimenim izdanjem.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame