Celebrities showbiz Zabava

Lizzo razvaljuje po Grammy nominacijama: Rap za pop publiku korpulentne crnkinje

Talentirani mladi izvođači dominiraju nominacijama u glavnim kategorijama prestižne nagrade Grammy koja će se održati 26. siječnja 2020. u Los Angelesu!
Nagrada akademije godinama je bila kritizirana zbog zanemarivanja mladih izvođača, no trendovi posljednjih godina okrenuli su se u korist glazbene raznovrsnosti i pop zvijezda u usponu među kojima ove godine s 8 nominacija apsolutno dominira Lizzo, karizmatična pop i R&B zvijezda nove generacije.

Ovo je značajan trenutak u povijesti spomenute glazbene nagrade jer je posljednji put novi izvođač predvodio nominacije 2004. Tada je Kanye West zaradio nominacije u čak 10 kategorija. U ovogodišnjim nominacijama predstavljenima u srijedu, 20. studenog, uz Lizzo su se među vodećim imenima našli 17-godišnja Billie Eilish i 20-godišnji Lil Nas X, koji su se našli rame uz rame sa 6 nominacija.

Lizzo, pravim imenom Melissa Viviane Jefferson, svakako ima najviše razloga za slavlje. Glazbenica  je nominirana u sve 4 glavne kategorije – za album godine (“Cuz I Love You”), pjesmu godine i snimku godine (“Truth Hurts”) te debitanta godine. Uz ove prestižne kategorije nominirana je i za najbolju pop solo izvedbu, najbolju R&B izvedbu, najbolju tradicionalnu R&B izvedbu i najbolji suvremeni urbani album. Talentirana pjevačica, reperica i flautistica često u svoju glazbu uključuje teme samopouzdanja, pozitivne slike vlastitog tijela i vjere u sebe, no njezinim pjesmama ne nedostaje ni humora i zaraznih refrena. Osvojila  je singlovima “Juice” i “Truth Hurts”, a objavom trećeg studijskog albuma “Cuz I Love You” dokazala se kao najveća trenutna zvijezda glazbene industrije!

 

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame