Aktualno Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz

Rasturaljka debitantice Lu Jakelić: Prvo mjesto top liste prodaje albuma u Hrvatskoj

Zagrebačka je Luda kuća 12.11. bila dupkom puna ljubiteljima dobre glazbe. Razlog? Promocija debitantskog albuma talentirane kantautorice Lu Jakelić. Interes se odrazio i na prodaju samog albuma te je tako Sve o čemu sam šutjela svoj prvi tjedan prodaje proveo na samom vrhu ljestvice najprodavanijih domaćih izdanja.

Album sadrži 12 pjesama za čiji je tekst i glazbu zaslužna sama Lu, a na producentskoj se strani našao Rejhan Okanović. Album je nastao kao plod višemjesečnog rada, a zanimljiva je i priča o samom snimanju albuma koje se većinom odvijalo u pitoresknoj kolibi pored Đurđevca gdje su zabilježeni i zvukovi zrikavaca, vjetra, kiše. Među sjetnim, sanjarskim pjesmama našla se i izvrsna suradnja s Matijom Dedićem na pjesmi Iznutra.

„Vidjeti da je album najprodavaniji, a i najslušaniji na streaming servisima od prvog dana promocije, je za mene ostvarenje sna. Mukotrpan rad, trud i vjera u snove oko “Sve o čemu sam šutjela”, sam zamišljala u skupini ljudi koja će sve osjetiti i podržati, a to se apsolutno pokazalo živim. Toliko sam sretna da ne mogu ni spoznati emociju, već nosim osmijeh na licu i uživam u kritikama i ljudskim pričama koje mi stižu porukama, mailovima i molbama za narudžbe “Sve o čemu sam šutjela”. Mislim da se vraća vrijeme kupovanja albuma i mislim da će ovo biti vrijedan primjerak svakome tko ga kupi. Hvala svima od punog srca“, izjavila je Lu Jakelić.

Na drugom mjestu ljestvice domaće prodaje ovaj je tjedan Dangerous Watersalbum J.R. Augusta, a na broju tri smjestila se Opća opasnost s Kartom do prošlosti.

Na prvom mjestu strane liste prodaje nalazi se Ghosteennovi uradak za koji su zaslužni Nick Cave and The Bad Seeds, slijedi ga Van Morrison s albumom Three Chords & The Truth, a povratak na listu na trećem je mjestu ostvario soundtrack filma Once Upon A Time In Hollywood Quentina Tarantina.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame