Aktualno Celebrities Festivali Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

The Pretenders i Heaven 17 live @ Lauba, Zagreb: Jer osamdesete…

U sklopu petog Yammatovog u zagrebačkoj Laubi nastupile su britanske legende The Pretenders i elektro pop pioniri 80.-ih Heaven 17.

Od početka organiziranja eventa u sjeni korporacije i brenda poslovnog čovjeka i ljubitelja glazbe Emila Tedeschija koji financijski stoji iza Yammat FM-a i Yamatovog 0ni su koncertima Marca Almonda, ABC-ja, Anne Dudley, The Cardigans, Johnnyja Marra odredili da su osamdesete i nostalgija period koji ih zanima. Tako je publika koja dolazi na te koncerte uvijek uz prosječne gledatelje puna važnih medijskih osoba i onih koji su nešto u poslovnom i muzičkom svijetu, ponekad jednako bitna kao i oni na pozornici. Vidjeti i biti viđen je glavna krilatica Yammatova. Ponekad izvođači padnu u drugi plan, ali srećom to se nije dogodilo u slučaju grupe predvođene karizmatičnom Chrissie Hynde. 

Prije nje su doslovno gažu odradili “starčeki” Heaven 17 samo za ljubitelje electro popa koji se sjećaju pjesama “Let Me Go”, “Temptation”Fascist Groove Thang”, “Crushed”, “You’ve Lost That Loving Feeling” ili malo ulagivanja publici s obradom Bowiejeve “Let`s Dance”. 

 The Pretenders sviraju u sklopu svoje ‘40th Anniversary Greatest Hits’ turneje jer već duži niz godina ne objavljuju nove pjesme, ali u Zagrebu sviraju svoj the best of presjek uključujući posljednji album “Alone” koji je ostao dota u sjeni nekadašnjih najvećih hitova kojima su prošarali Laubu. Kako dosad nisu nastupali u Hrvatskoj i regiji The Pretenders su bili vrlo ugodno raspoloženi za nastup i nije bilo pretvaranja. Uvodni taktovi novih pjesama “Alone” i “Gotta Wait” zamijenjeni su sve većim hitovima i poznatijim stvarima a tako se dizala i atmosfera koncerta (“Message”, “Kid”, “Down The Wrong Way”, “Talk Of The Town”, “I Go To Sleep”“Back On The Chain Gang”, “Private Life”, “Brass in Pocket”, “Thumbelina”, “The Wait”, “Precious” i “Middle Of The Road”).

Uglavnom, ljubitelji osamdesetih i prestižnih evenata su uživali, a ljubiteljima glazbe je bilo jednako kao i svih pet godina do sada. (Ivan Perić)

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame