Aktualno film POP COOLTURA

Glumim, jesam: Film o glumcima i procesima – Uskoro kino premijera nejasno kakvog filma

Glumim, jesam, filmski triptih redatelja i scenarista Miroslava Mandića Goranom Bogdanom, Lanom Barić, Lunom Zimić Mijović Gregorom Zorcom u naslovnim ulogama stiže u domaća kina. Zagrebačka premijera filma održat će se u ponedjeljak, 9. prosinca u kinu Kinoteka, u prisustvu redatelja Miroslava Mandića, glumica Lune Zimić Mijović i Lane Barić te ostatka filmske ekipe, a tijekom prosinca film će se moći pogledati i u neovisnim kinima u Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Samoboru, Čakovcu Daruvaru.

Poznato je da mnogi slavni glumci i nakon napuštanja seta ostaju u svojim ulogama: Jack Nicholson podvrgnuo se za potrebe snimanja Leta iznad kukavičjeg gnijezda elektrošokovima, Robert de Niro vozio je taksi po New Yorku kako bi pripremio ulogu u Taksistu, a Marlon Brando je uoči snimanja filma Ljudi proveo mjesec dana u bolničkom krevetu. Čak je i Konstantin Stanislavski, tvorac tzv. sustava Stanislavskogkoji je kasnije utjecao na razvoj metodske glume, predlagao glumcima da nakon svake probe „otresu“ ulogu sa sebe kako bi očuvali mentalno zdravlje. 

Problemom „izlaženja iz uloge“ bavi se i ovaj dugometražni igrani film sniman u Sarajevu, Zagrebu i LjubljaniGlumim, jesam ultimativni je film o glumcima koji gledateljima na dramatičan način približava svijet te umjetničke profesije, a istovremeno ih navodi na postavljanje pitanja – što je glumljeno, a što stvarno u našim životima.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame