Aktualno Glazba mediji

Kako nastaju rock novinari: Pačja škola izabranih će saznati kroz Rock&Off platformu – Dominiraju žene i konačno će biti rock kritičarki

Nakon internet radija, platforme Skener te velikog Rock&Off kviza u suradnji s Iskonom, organizatori glazbene nagrade Rock&Off prošlog su mjeseca pokrenuli novi projekt edukacijskog tipa – Malu školu Rock&Off novinarstva. Radi se o tromjesečnom tipu edukacije koji će se provoditi u ciklusima od prosinca 2019. do veljače 2020. godine, a među brojnim prijavama koje su posljednjih tjedana pristizale odabrano je 12 polaznika!

To su abecednim redom: Danijela Malenica, David Mandić, Inga Đuđik, Irena Grgić, Katja Jukić, Lorena Farkač, Lorena Skrbinac, 
Matija Jerković, Petra Miloš, Sara Branilović, Tomi Tomaško, Zvonimir Mijatović.

„Za prvu godinu Male škole, prijavilo se preko 50 kandidata, što je odaziv s kojim smo jako zadovoljni jer pokazuje da je potreba za ovakvom vrstom praktične edukacije potrebna, a da mladih i talentiranih novinara, a i oni koji će to tek postati ima u cijeloj Hrvatskoj. S obzirom na to da je odaziv na školicu bio velik, već sada možemo reći da ćemo s istom nastaviti i iduće godine, pa sve zainteresirane pozivamo da prate našu web stranicu i društvene mreže i nastave pratiti kvalitetnu rock&off glazbu“, rekli su organizatori Rock&Off-a. Polaznici će imati priliku raditi s iskusnim glazbenim novinarima koji će im ujedno biti i mentori, a to su Aleksandar Dragaš, Hrvoje Horvat, Krešimir Blažević i Maja Trstenjak. Gosti predavači su: Luka Kerečin koji će objasniti funkcioniranje glazbe na društvenim mrežama, Martina Validžić koja će objasniti kako funkcionira glazbeno novinarstvo na televiziji te Nina Trumbić koja će napravi isto za radio postaje. Za podcast i funkcioniranje medija zadužen je predavač Neven Kepeski.

Koncept nastave se bazira na upoznavanju s različitim formama glazbenog novinarstva (kritika, recenzija, intervju, vijesti i kolumne) uz praktične zadatke polaznicima od strane mentora, mentoriranje sadržaja tijekom i prije održavanja manifestacije Rock&Off te predavanja gostiju. Ideja projekta je ponuditi mladim novinarima i onima koji bi se htjeli baviti novinarstvom mogućnost suradnje s najkvalitetnijim mentorima iz svijeta glazbe, upoznavanje funkcioniranja samih medija, kontakte s glazbenicima te, kao finalni cilj, profiliranje najboljih među njima i stvaranja mogućnosti da svoj talent ili životni poziv pretvore u karijeru. Mala škola Rock&Off novinarstva besplatna je za sve polaznike, a sam edukacijski program provodit će Unison – Hrvatski glazbeni savez u partnerstvu s HDS-om, Tvornicom kulture, FPZG-om i Iskonom.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame