Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz

Preminula Marie Fredriksson: Pjevačica švedskog pop dua Roxette

U utorak 09. prosinca u šezdeset i drugoj godini preminula je Marie Fredriksson punim imenom Gun-Marie Fredriksson, rođena 30. svibnja 1958.

Bila je švedska pop pjevačica, tekstopisac, pijanistica i slikarica, najpoznatija kao dio pop-rock dueta Roxette, koji je 1986. godine osnovala s Perom Gessleom. Pjevačica švedskog pop dua Roxette preminula je od posljedica sedamnaestogodišnje borbe s tumorom na mozgu. Marie će biti sahranjena u krugu najuže obitelji. Iza nje su ostali suprug Mikael Bolyos i dvoje djece, 26-godišnja kći Inez Josefin i 23-godišnji sin Oscar.

“Vrijeme leti jako brzo. Ne tako davno smo provodili dane i noći u majušnom stanu, dijeleći nemoguće snove. I kakav smo san na kraju dobili priliku podijeliti! Počašćen sam što sam upoznao tvoj talent i velikodušnost. Svu svoju ljubav upućujem tebi i tvojoj obitelji. Stvari više neće biti iste”, poručio je njen prijatelj Per Gessle iz Roxettea. Time goes by so quickly. It’s not that long ago we spent days+nights in my tiny apartment sharing impossible dreams. And what a dream we eventually got to share! I’m honoured to have met your talent+generosity. All my love goes to you+your family. Things will never be the same.

Dvojac je međunarodni uspjeh postigao krajem osamdesetih i početkom devedesetih albumima Look Sharp! (1988) i Joyride (1991). Među najpoznatijim pjesmama grupe Roxette su The Look, Joyride i It Must Have Been Love. Posljednji zajednički album izdali su 2013. godine. I nakon što je doznala tešku dijagnozu nastavila je raditi na svojoj glazbi te je solo albume objavile 2004., 2006. i 2008. Roxette su na posljednju turneju krenuli 2011. godine, a prije tri godine liječnici su joj zabranili više nastupe uživo.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame