Aktualno film Kritike POP COOLTURA showbiz

Kletva: Prva svjetska kino horor premijera za već viđeno smeće širih razmjera

“Grudge” je trebala biti creepy kao i “Nun”. Ispala je samo jednako jumpscare očajna. Dramatika japanskog horora u američkom čitanju ostala je samo na “trebala bi”. Sve što je trebalo biti strašno u stvari je smiješno. Priča je žrtva jeftine atmosfere na već viđeno principima. A publika će vrištati od dosade.

Pod producentskom palicom Sama Raimija u kina je stigla najnovija ekranizacija horor klasika „Kletva“ (The Grudge) temeljena na japanskom hitu Ju-On: The Grudge a čija je prva američka verzija iz 2004. godine u kojoj je glavnu ulogu ostvarila Sarah Michelle Gellar. Sada se s Kletvom muče Andrea Riseborough, Demián Bichir, John Cho, Betty Gilpin, Lin Shaye i Jacki Weaver.

Najnovija verzija smješta radnju filma, kao i u prijašnjim nastavcima, među zidove uklete kuće koja unutar svojih zidova krije strašnu smrt i užas koji uništava živote svih koji kroče preko praga. Ljudi u ukletoj kući ili poginu, ili polude, ili padnu u stanje katatonije. Koga smrtonosna kletva zarazi – umire, a nova se kletva rađa i poput virusa prenosi na svakoga tko uđe u kuću, u beskrajnom lancu užasa koji postaje sve veći. Iako je Sam Raimi potpisan kao producent ovo je jedan od filmova koje je bolje zaboraviti prije ulaska u kino. (Andrija Perić)

2/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame