DOP TV inmediasres Interview mediji POLITIZAM TOP VIJEST

DOP TV: Boro Nogalo u Nedjeljom u dva – O korupciji, namještaljkama, hrvatskom zdravstvu, Plenkoviću i Bandiću

U emisiji HRT-a Nedjeljom u 2 gostovao je dr. Boro Nogalo, bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak. Komentirao je inspekcijske nalaze koji su pokazali da u bolnici nije bilo nadriliječništva za što su ga optužili iz vrha Grada Zagreba i rekao da je, osim gradonačelniku Milanu Bandiću, njegov projekt nove bolnice zasmetao i ministru zdravstva Milanu Kujundžiću. Ministar je odgovorio na kritike. Odgovor je Blato, ako se pita ministra zdravstva. “To je promašena investicija, što s 20-ak doktora ne možete ni blizu imati translacijski ili znanstveni centar kao što ga možete imati na 1000 ili 1500 liječnika koliko će ih biti u Sveučilišnoj bolnici u Blatu”, reagirao je ministar Kujundžić na izjave Nogala.

Govorio je i o odnosu s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

“Postavljen sam za ravnatelja 1997., prije dolaska Bandića kao gradonačelnika. Svi reizbori su bili takvi da se nitko nije javljao osim mene. Gradonačelnik je to gledao blagonaklono. Nikada mi nije posebno pomagao. Išli smo paralelno, ja sam išao svojim putem, a on svojim. Ali onoga trenutka kada se potpisao ugovor od 60 milijuna eura, kada smo stekli vlasništvo nad Brestovcem, jednim dosta vrijednim zemljištem, kada se umiješala priča oko bolnice u Blatu, toga trenutka smo postali atraktivni i interesantni te se događa što se događa”.

Nogalo dodaje da podržava sve ono što se ulaže u djecu, govoreći o projektu dječje bolnice u Blatu te njegovog projekta bolnice, a za koji su odobrena sredstava EU-a u iznosu od 60 milijuna eura.

“Ono što se događa jest totalno suludo. Mi s ovim projektom dobivamo 15 tisuća kvadrata, dobivamo bolnicu četiri puta veću nego je to Srebrnjak. Ovom bolnicom rješavamo sve probleme u gradu Zagrebu, što se tiče pedijatrije. Danas se radi i preko 2 tisuće kvadrata na Rebru. Što se tiče projekta u Blatu, znam da Dječja bolnica u Klaićevoj nema primjerene uvjete. Ovo što se sada radi bez inputa, koja bolnica prelazi u Blato, koliko će biti kvadrature, što će se raditi na Srebrnjaku? Mi želimo biti bolnica za pluća, srce, imunologiju, uho-grlo-nos, i ako smo već sada centar izvrsnosti, nema nikakvog razloga da se te djelatnosti rade u nekoj drugoj bolnici. U cijeloj toj priči nema komunikacije, mi nismo nikada sjeli s ministrom. Cijela je priča vrlo protuzakonita, traljava i amaterski odrađena, da meni nije jasno da su se uopće u to upustili…”

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame