Aktualno Glazba knjige POP COOLTURA showbiz Zabava

Hrvatska otkriva glazbene svjetske teen pop fenomene: K Pop kao senzacija iz Južne Koreje

“K-Pop je najuspješniji izvozni kulturni proizvod Južne Koreje svih vremena!” (Guardian)

“BTS su lideri nove generacije!” (Time)

“K-pop postao je istinski svjetski fenomen zahvaljujući jedinstvenom spoju zaraznih melodija, vrhunske koreografije i produkcije te beskonačne povorke superzgodnih južnokorejskih izvođača” (Vox.com)

“K-pop doista je svjetska glazba. Najbolji (k-pop) albumi spajaju i kombiniraju zvukove sa svih strana svijeta. Kad song krene, čini vam se kao da znanstvenik otkriva novu formulu. K-pop potpuno je promijenio uobičajena glazbena pravila!” (New York Vulture Magazine)

“Blackpink su glazbena grupa s najvećim brojem pretplatnika na YouTubeu!” (allkpop.com)

Doznajte sve o najvećoj pop eksploziji u 21. stoljeću. Upoznajte korejske izvođače čija se pojedinačna vrijednost procjenjuje na više milijardi dolara i za kojima luduju milijuni teensa širom svijeta. To što njihovi K-Pop idoli pjevaju korejskom, nimalo im ne smeta… 🙂 K-Pop je putovanje. Udobno ste se smjestili i upalili sve motore pa nestali u prostranstvima jednog novog svemira, pokušavajući se odlučiti gdje točno sletjeti. Sve izgleda tako poznato, a opet i potpuno novo u isto vrijeme.

Planeti kolaža na kojima komadići autohtone korejske kulture tulumare sa svim elementima zapadne pop glazbe 20. stoljeća. Asteroidi prepuni ruda: hip hop, R&B, pop, trap, dance, koji se sudaraju u kozmičkom vrtlogu, stvarajući posve nove spojeve. Amalgame koji K-Pop čine – K-Popom.

Svemir za koji vam ne treba antigravitacijska letjelica iz SF romana, samo veza s internetom i zvučnici. Ovu knjigu koristite kao mapu i navigacijski sustav. Udobno se smjestite i upalite sve motore pa nestanite u prostranstvima jednog novog svemira… (iz uvodnika Velimira Grgića)

 

Velimir Grgić (Požega, 1978.) piše za vodeće magazine i portale u Hrvatskoj, uređivao je i vodio TV emisije, producira reklame i glazbene spotove, a usto je i nagrađivani filmski scenarist. Dosad je objavljivao knjige o glazbi, filmu, društvu, popularnoj i azijskoj kulturi.

“Najveća K-Pop enciklopedija na svijetu” njegova je 14. knjiga.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame