Aktualno Celebrities Festivali Glazba POP COOLTURA showbiz

Posthumni tragovi Arsena: Kako je svitovao jednu preglasnu Dalmatinku – Izvan konkurencije s pjesmom “Danas te volim”

Na nadolazećem 67. Zagrebačkom festivalu po prvi put ćemo čuti dosad neobjavljenu pjesmu Arsena Dedića, “Danas te volim” koju će, izvan festivalske konkurencije, izvesti splitska pjevačica Ines Grgurinović.

Pjesma je snimljena u studiju producenta Saše Lukića koji je Ines upoznao s Arsenom još 2007. “Arsenova preporuka bila je da pokušam pjesmu otpjevati “dvije oktave tiše” jer sam preglasna “ka i sve Dalmatinke”. Svidjela mu se demo snimka i tako je započela naša suradnja. Uvijek mi je u šali govorio da bih trebala što prije postati “provincijalka u Zagrebu” jer da se u Splitu opušteno ne može graditi karijera. Slušajući ga tada, činilo mi se da ima neki tajni recept za život”, opisuje Ines Grgurinović ističući kako se Arsen prema njoj odnosio kao prijatelj, bez obzira što bi mu po godinama mogla biti unuka.

“Njegovim odlaskom izgubili smo jednog od najvećih stvaratelja u polju hrvatske pop kulture”, zaključuje Grgurinović te nastavlja: “Bio je genijalni poeta, stvaratelj stihova i šlagerske šansone, kantautor, glazbeni stručnjak i branitelj glazbene misli i kvalitete. Uvijek je bio spreman podržati svoje kolege pa otuda i brojne glazbene suradnje koje je za života ostvario”.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame