Aktualno Celebrities film Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Film mjeseca: The Gentlemen (Guy Ritchie) – Klasik duhovite hard boiled krimi komedije

Film o kojem se s razlogom najviše priča od početka tekuće godine je povratak britanskog Tarantina, Guya Ritchieja – svom omiljenom žanru koji ga je proslavio – akcijskoj krimi komediji. Radi se o “nastavku” stila njegova prva dva i najhvaljenija filma – “Lock, Stock And Two Smoking Barrels” i “Snatch” u kojima je do savršenstva ne kopirajući spomenutog Quentina Tarantina razvio galeriju zabavnih i nevjerojatnih likova.

Priču je gotovo nemoguće prepričati ali centar pažnje je iznuda (uloga karijere Hugh Granta kao ljigavog ambicioznog ucjenjivača) jednog britanskog paparazzija koji želi od uspješnog proizvođača marihuane (jednako fantastični Matthew Mc Conaughey) izvući 20 milijuna funti prije nego proda svoje ilegalno carstvo potencijalnim kupcima. Odatle počinje zaplet scenaristički izvrsno raspisanog filma, vrlo uzbudljivo i dinamično režiranog, jednako tako bravurozno odglumljenog.

Da spomenemo samo Colina Farrela u ulozi boksačkog trenera gotovo bratskoj onoj Brada Pitta u Snatchu, zatm Charlieja Hunmana kao Matthewovog sidekicka, Jasona Wonga i Henryja Goldinga kao pripadnike okrutne azijske mafije. Film je isključivo nabijena testosteronska akcija, kako verbalna tako i fiziička, a jedina žena koja plijeni također je sjajna Michelle Dockery.

Ljubitelji hard boiled žanra su sretni jer s nakon manje ili više uspješnih eksperimenata Ritchie vratio onome što radi najbolje.  Ovo će sigurno biti jedan od kandidata za film godine. Gospoda su odigrala gospodski. (Andrija Perić)

10/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame