Celebrities Festivali Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

JR August ima album godine po Rock&Off glasačima: Neformalno okupljanje struke i scene da se pokaže koliko nemamo i imamo

Ne baš osobito nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off održana je po drugi puta u četvrtak 30. siječnja u zagrebačkoj Tvornici kulture. Za raspraviti je koliko stručni stručni žiri sastavljen od 77 novinara iz preko 40 medija glasali su u deset kategorija. Dodjelu je režirao Mario Kovač a vodila Martina Validžić. Scenografija je bila vrlo dojmljiva i efektna pa je podsjetila na pretke Crni Mačak i Zlatnu Kooglu.

Osim loših nastupa više od polovice nominiranih – osobito užasni mladi freestyle rappera, katastrofalnog ozvučenja – ubilo je nastupe JR Augusta, Overflowa, Vojka V, Aklee Neon, ali i većine ostalih, pomalo nekolegijalno nezainteresirane publike (rockeri za stolovima kao na Porinu, da se sakrije manjak interesa obične publike), dodjela nagrada je bila opuštena i pomalo otužna ako je to presjek onoga što nam rock scena danas nudi, tj što su “nezavisni” organizatori prepoznali.

Pobjednik dodjele je JR August tj Nikola Vranić – koji je dobio nagradu za Album godine (“Dangerous Waters”), Veliki prasak godine te za Rock&Off izvođača godine.

Photo by: Marko Šolić

Jako sam sretan i počašćen nagradama, a u isto vrijeme mi je i malo gorak okus u ustima jer sam želio da se nagrade više rasporede među kolegama po kategorijama. Posebno mi je draga nagrada za Album godine jer sam dao cijelog sebe u taj album. Još jednom zahvaljujem svima koji su radili na tom albumu, koji rade sa mnom i koji me prate i pomažu“, rekao je J.R. August nakon dodjele.

Prema odabiru žirija, “Iskra” Damira Urbana i njegove četvorke je pjesma godine, a koncertni izvođač godine su riječki JonathanIrena Žilić je slavila u kategoriji Pop&Off izvođača godineRap&Off izvođač godine je Vojko VThe Siids su odnijeli pobjedu u kategoriji Elektro&Off izvođača godine, a Jazz&Off izvođač godine je grupa ChuiNagrada publike, za koju se moglo glasati na Iskonovim web stranicama, pripala je Goranu Baretu i Majkama.

KUD Idijoti su ovogodišnji dobitnici Rock&Off nagrade za životno djelo, kojom se konačno prepoznaje značaj i mjesto KUD Idijota, te koje im na domaćoj rock i punk sceni pripada. Nagradu su preuzeli Diego Bosusco – Ptica i Nenad Marjanović – Dr. Fric, dok su u ime Branka Črnca – Tuste nagradu preuzeli sin Ivan i kćer Maja Črnac.

Photo by: Marko Šolić
Uz najavljene izvođače koji su nastupili na drugoj dodjeli publiku su pokušavali s manje nego više uspjeha zabaviti prezenteri, a prava glazbena poslastica su bile izvedbe pjesmama KUD Idijota „Ja sjećam se“ i „Za tebe“ zbora J.R. Augusta. Preslatka Jana Sienna Mikić, zvijezda spota nagrađene pjesme, preuzela je nagradu Urbana&4 te je kratkim govorom zahvalila svima te raznježila publiku.

Prva godina Rock&Off-a je bila odlična i bilo ju je teško nadmašiti, no nismo mogli ni slutiti da će druga godina biti još i bolja, s još više publike i atraktivne glazbe. Pokazalo se da ova nagrada ima itekako smisla, obzirom da su već prve godine iz nje proizašla još četiri projekta. Od srca čestitamo svim dobitnicima i nominiranima! Pred nama je težak posao jer se letvica još više podigla za treće izdanje nagrade“, istaknuli su iz organizacije nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame