Aktualno Celebrities inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Sports Zabava

Napad na tron jednog od najboljih MMA boraca svih vremena: Jon Jones protiv mladog lava Dominicka Reyesa

U svijetu slobodnih borbi, mješovitih borilačkih vještina (MMA) postoji malo legendarnih boraca koji po svojim vještinama, aktivnosti u kavezu, stilu borbe, omjeru pobjeda i poraza – mogu izdržati usporedbu GOAT – greatest of all times. Jedan od takvih je kontroverzni Jon Jones, 32-godišnji američki borac koji je dosad (gotovo) neporaženi vladar poluteške kategorije u UFC-u, NBA ligi borilačkih sportova.

Nakon što je postao najmlađi osvajač titule svih vremena u MMA-u, dominantnih deset obrana titule, problema sa zakonom (saobraćajna nesreća kad je pod utjecajem droge i alkohola naletio na trudnu ženu i pobjegao), problema sa steroidima, Jon Jones se prije dvije godine vratio sportu u kojem je prema procjenama analitičara jedan od najozbljnijih kandidata za titulu najimpresivnijeg borca svih vremena.

U subotu 08. veljače u američkom gradu Houstonu održava se turnir UFC 247 na kojem su dvije glavne borbe obrane titule dvaju prvaka. Jedan je Jon Jones kojeg napada dosad neporaženi mladi lav Dominick Reyes (30) čiji skor od 12 pobjeda bez poraza i značajan broj nokauta daje stručnjacima za pravo sumnjati da postoji dobra šansa za veliki upset u smislu preuzimanja titule vječnog i nepobjedivog prvaka Jonesa.

Kirgistanska dominantna šampionka Valentina Ševčenko brani titulu u muha kategoriji od Amerikanke Katlyn Chookagian, dok u ostalim borbama nastupaju teškaš Derrick Lewis i Bosanac Mirsad Bektić no sve je u sjeni borbe za koju mnogi smatraju da će biti veliki izazov za dosad dominantnog prvaka, tim više jer je između njih posijana netrpeljivost koja je samo dodatno dodala ulje na vatru.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame