Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Kandžija: Bambus i kavijar – Ozbiljno dizanje ljestvice u plafon stvari s aktualnog albuma

S osječkim reperom Kandžijom nema labavo. Njegov aktualni album “Plafon” je vjerojatno njegov najbolji uradak up to date, a najnoviji singl “Bambus i kavijar” kao početna pjesma albuma predstavlja svu raskoš i sarkazam talentiranog repera.

Uz izvrsnu pjesmu ono po čemu se izdvaja je i video spot koji isto potpisuje autorski i kao scenarist i kao redatelj. U njemu je uz odlične vizualne intervencije pokušao predočiti postapokalipsu i matrixovsku atmosferu.

Nakon što se ispraksao kao redatelj svojih spotova za stvari „Državna sisa“, „Seljak u Zagrebu“ i „Magična butra“, Kandžija je autorski kompletno potpisao svoj dosad najbolji rad. Možda je najtočnije on sam opisao stanje svijesti njega i pratećeg benda Gole žene: “Svaki singl dosad nam je skroz drugačiji, a “Bambus i kavijar” je moćna i možda najreprezentativnija stvar. Ima zvuk koji je spoj benda, produkcije, cijepanja rima i pjevanja. Jako smo zadovoljni kako je spot ispao, malo Matrix. Ima tu pobjedu koju sam htio prenijeti; mi iz benda smo sommelieri, djevojke nam sviraju violine, sve je opako i naopako“, recenzirao se Kandžija. Možemo se samo složiti. (Dijana Čelić)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame