Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

Ivana Kindl: Ostavljaš me samu – Bolja vremena za hrvatsku mainstream estradu uz golotinju s “umjetničkim opravdanjem”

Autorsko izvedbeni privatno poslovni dio Alen Križaj meets Ivana Kindl valjao bi porazmisliti o češćem aktiviranju i kriskrosanju svojih izvedbenih momenata. Jer nakon godina traženja Kindličinog pjevačkog identiteta jedno od najkvalitetnijih grla domaće glazbene scene tek u kombinaciji s čovjekom koji je najbolje poznaje postiže i najbolje rezultate.

Balada „Ostavljaš me samu“ instrumentalno je, harmonijski i pjevački izvedbeno jedna od najboljih pjesama njihovog zajedničkog kreativnog sraza. Oslanjajući se na njen moćan glas i soulfull senzibilitet, mainstream publika neće zamijetiti niti im zasmetati lirske nespretnosti ili metafore manje snage (“Stojim tu obučena u bol i tamu, Tražim razum, nemam volje, gubim snagu Jer ne mogu da se oduprem saznanju”), jer će jednostavnost i pitkost referena razoružavati na jednaki način kako su to navikli ljubitelji posljednje niske hitova Nine Badrić.

Vizualni nastavak pjesme potpisuje izraziti mladi vizualac Diinko Šimac i jedan od najistaknutijih redatelja mlađe generacije. Kombinacija lirskog ogoljavanja trebala je poslužiti minimalističkom skidanju nijansi crvene do konačnog verbalnog striptiza, ali onda se pojavljuje fantomski misteriozni lik koji odmotava Kindl gotovo do obnaženja. S metaforama oprezno ma koliko emo bio u modi. (JA)

8/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame