Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

Vatra: Sva naša ljeta – Novi super hit sad već starih pop rock hitmejkera za neki novi RH mainstream

Slučaj virovitičke Vatre je najzorniji primjer kako se izdržljivost, neodustajanje i rad isplaćuje.

Vatrin autorski patent i vizija je činila sazrijevanje od korektnog provincijalnog rock benda napajanog na EKV izvorima i puhanjem za leđima tada referentnim Majkama i bližim Kojotima, preko izdržljivog i modernog pripadnika domaćeg mainstreama koji su pokušavali kužiti britanske rock perjanice od Muse, Radiohead, Starsailor do današnjih gotovo nepogrešivih hitmejkera – trajao je dvadesetak godina.

Ne ulazeći u korijenske dubioze kojima su kratili puteve do široke publike, recimo da su u tome uspjeli bez puno namještanja dupeta te da su se stvari oslanjale na hitoidni puls “Tanga”, “Nama se nikud ne žuri” s Massimom, “Tremola” s Urbanom i današnje “Sva naša ljeta” kao četvrtog u nizu pokera i najboljih stvari napisanih u karijeri.

Uz to su morali pustili sa strane razne “Jantare”, “Saturne”, “Uklete Holandeze”, “Sve je tišina”, “Igle”, “Sekvoje”, “Poruke u boci” kako bi izbriefali Dječakov pop nerv i sposobnost napisati radiofonične, moderne, melankolično nostalgične, ali još uvijek vrlo korektno feelgood pjesme. Uz personalne promjene po kojima su sad samo muški bend zvuk nije osjetio promjene pred najave desetog studijskog albuma. “Sva naša ljeta” su nostalgična stvar za uspomenu na ples uz neka druga odrastanja i dugo pop rock sjećanje. (JA)

9/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame