Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST

Seed Holden: Henry Street – Najbolja stvar s domaće muške kantautorske scene, Springsteen bi bio zadovoljan

On je naš. Ni po čemu to neće zaključiti. Niotkuda će izniknuti mladić s gitarom, maestralno aranžiranom i orkestriranom baladom, spotom snimljenim također na ulicama nekih dalečnijih krajeva. Ulica Berlina. Mogao je biti Dublin. Milano. Budapest. Beč. London calling također.

On je Damien Rice koji sluša Conora Obrsta a ka Bright Eyes a sve uz kolekciju albuma najvećeg Šefa svih Šefova. Uz savršen engleski, interpretativnu sigurnost, Holden je mladić koji nikamo ne žuri ali stiže kamo god pogledom doticao. Njegove ulice jesu amerikanizirane u onom najboljem smislu riječi, uz manjak McDonaldsa i višak “ulica Philadelphie”. Inozemstvo sanja ovakvog uličnog svirača, ali i ćaća Springsteen bi bio zadovoljan.

Ono što je prekrasno je činjenica kako ispod površine površne estrade buja scena prekrasnih samozatajnih izvođača ničim vezanim niti ograničenim na zemlju porijekla već usmjerenih na svijet.

Mladi valpovački kantautor je predvodnik i nastavljač onog svjetskog a našeg, muški pandan odličnosti Mary May i Irene Žilić, uz JR Augusta nešto za odbaciti što dalje i držati palčeve da će bit dovoljno sreće i sluha vanjskih diskografa stati iza ovog remek djela intimne ulične poetike. (JA)

10/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame