Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA

Počasni krug Zorana Predina: Nastup sa Zagrebačkom filharmonijom

Priznatog slovenskog kantautora, miljenika ovdašnje publike Zorana Predina znamo kao autora brojnih pjesama, glazbenika koji se uspješno okušao u raznim glazbenim stilovima, ali i autora skladbi za film, televizijske serije i kazališne predstave. Kad je objavljujući svoju prvu proznu knjigu onako šarmerski usput rekao da najbolje tek dolazi, nije se šalio. Objavio je potom niz hvaljenih albuma, i još jednu knjigu, a sada, više od četiri desetljeća otkako je osnovao Lačni Franz (bilo je to 18.6.1979.), s glazbenicima Zagrebačke filharmonije i maestrom Krešimirom Batinićem priprema se istrčati “počasni krug” kroz svoj izvanredan opus. Koncert “Počasni krug” u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije 6. ožujka u Lisinskom zasigurno je jedan od Predinovih koncerata karijere. Kojem, dakako, treba svjedočiti.

“Koncert osjećam kao veliku čast i priznanje mom kantautorskom opusu. Poslije prvih proba uvjeren sam da će to biti kulminacija mojih glazbenih dostignuća. Odabrao sam osamnaest pjesama u kojima je glazba u prvom planu. Pojedine poznate pjesme u novim aranžmanima Bruna Urlića i Ive Popeskića dobile su grandiozne boje, iz ritmova se diže nova atmosfera, iz melodija zrače intenzivnije emocije“, kazao je Zoran Predin uoči skorog koncerta u Lisinskom čiju pozornicu itekako dobro poznaje, no izaći na nju s Filharmoničarima bit će umnogome drugačije iskustvo. Uz nezaobilazne hitove kao što su „Čakaj me“, „Ne mi dihat za ovratnik“, „Praslovan”, bit će ovo prilika i za upoznavanje s Predinovim umjetničkim radom za kazalište i film.
“Dinamika simfonijskog instrumentarija je zapanjujuća, u rasponu od prvih kapi ljetne kiše, do grandiozne oluje koja ruši sve pred sobom. Svaka kompozicija u sebi nosi različite elemente svjetske etno glazbe, koji podudaraju bazičnu atmosferu pojedinih tekstova”, zaključuje Predin.
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame