Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

Hana Huljić: Birthday/Sedmo nebo – Lijepa soulful balada kojoj mladost opravdava siguran hod kroz život :)

Najmlađa iz glazbene obitelji Huljićevih, kantautorica Hana, nastavlja svoje suptilne estradne početke lansirati bilingualno, dajući verzije na hrvatskom i engleskom jeziku. Nakon što je “Alisu” izmaštala na dva načina tako je novi singl dobio dva naslova i jedan video spot.

S izvedbene i skladateljske strane novi singl dva imena vrlo je čista, pravilna, školska nevino naivna balada, obrgljena njenim čežnjama.

Mladost opravdava šminkerske kadrove video spota i puritanizam pri izboru kadrova koji djeluju malo Barbie/Ken beživotno, dotle je pjesma produkcijski jednako očišćena a komunicira s jednim daleko životnijim  osjetilnijim žanrom.

Pitka soulful balada tata Huljić zna mogla je dobiti daleko prirodniji omotač (Amy Winehouse).

Radi se o odličnom mainstream popu koji bi uz malo više produkcijske hrabrosti dobio i na formi. Sadržaj je u estradnim okvirima domaće ponude, malo je reći – sjajan.

Hana ima uteg obiteljskog glazbenog pedigrea uslijed kojeg je, sasvim razumno, pod određenom paskom i lupom masterminda i glazbene zaštite roditelja, ali dokle s osamostali toliko i riješi sjene, od Hane treba očekivati veliku solo karijeru podizanja kvalitete domaćeg mainstreama. (JA)

8/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame