Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Coldplay: Trouble in Town – George Orwell i Životinjska farma kao inspiracija

Coldplay su upravo objavili intrigantan videospot za pjesmu “Trouble In Town” inspiriranu Životinjskom farmom Georgea Orwella.

Redateljica Aoife McCardle radnju je smjestila u distopijski svijet naseljen životinjama, uključujući svinje političare i prepredene lisice koje “operiraju” ulicama. Pjesma je tipično Chris Martinovo jadanje o svijetu u nježnim tonovima, ali spotom opet nadjačavaju same sebe. Sav prihod od emitiranja pjesme i videospota podijelit će se između dviju organizacija: Innocence Project, koja djeluje na poništavanju pogrešnih osuda u SAD-u, i ACFS, dobrotvorne organizacije za pomoć djeci u Južnoj Africi, od kojih su neka sudjelovala u snimanju vokala za originalnu pjesmu. (Ivan Perić)

9/10

Coldplay – Trouble In Town (Official Video)
Pjesma “Trouble In Town” objavljena je na osmom studijskom albumu popularnog britanskog sastava, koji je već predstavljen singlovima “Orphans”, “Arabesque”, “Everyday Life”, “Daddy”, “Cry Cry Cry” i “Champion of the World”. Dvostruki album “Everyday Life”, kojeg čine dva konceptualna djela “Sunrise” i “Sunset”, objavljen je krajem listopada putem etiketa Parlophone / Atlantic na CD-u, vinilu, kaseti i u digitalnom obliku. Premijerno je predstavljen ekskluzivnim koncertima na otvorenom u Jordanu i etiketiran kao njihov kreativno najpustolovniji uradak dosad, a trenutno se nalazi u Top 5 najprodavanijih inozemnih albuma u Hrvatskoj.  Šesnaest dirljivih, intimnih pjesama bavi se temama ljubavi, rata, rasizma, vjere, kontrole oružja, prijateljstva, klimatskih promjena, policijske brutalnosti, itd.
Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame