Aktualno inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO showbiz Sports SVAŠTARA Zabava

Koronavirus zaustavio nogometne i sportske lige u cijelom svijetu: Upitno je i Europsko nogometno prvenstvo i Olimpijada

Euro će se odigrati na ljeto 2021. ako se pokažu točnim nagađanja francuskog tiska. Po cijeloj se Europi i svijetu prekidaju nogometna i sva ostala prvenstva do daljnjega. HNS (Hrvatski nogometni savez) je donio odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja do 31. ožujka 2020.

“Sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za sport o odgodi svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina, a imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Republici Hrvatskoj, odnosno porast broja zaraženih, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i nadležna tijela donijeli su odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj – muških, ženskih, malonogometnih, svih liga HNS-a, međužupanijskih i županijskih liga, Hrvatskog kupa te utakmica mladeži, seniora i veterana – do 31. ožujka 2020. godine.

Za treninge se preporuča pridržavanje svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje sportaša. Kao i do sada, HNS će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će, prema preporukama javno-zdravstvenih institucija, po potrebi odrediti nove mjere, imajući u vidu prije svega zdravlje nogometaša, gledatelja i svih drugih nogometnih aktera. O svim daljnjim mjerama nogometna će obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni” obavijest je na službenim stranicama HNS-a.

“Dragi prijatelji rukometa,

sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj i proglašenoj pandemiji bolesti korona virusa (COVID 19), od strane Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), a u interesu zaštite sportaša pod okriljem Hrvatskog rukometnog saveza (HRS-a), te naših vjernih navijača, HRS po preporuci Središnjeg državnog ureda (SDUŠ) i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), od danas, 12. ožujka do 1. travnja 2020. godine obustavlja sva natjecanja, u svim kategorijama u nacionalnim ligama, kao i u svim natjecanjima u kojima bi hrvatski klubovi ili nacionalne reprezentacije bili domaćini. Ova odluka stupa na snagu odmah po objavi. Sve zainteresirane javnosti, bit će na vrijeme obaviještene o daljnjem razvoju događaja. Hvala na razumijevanju!” napisao je Hrvatski rukometni savez u priopćenju.

Središnji državni ured za šport (SDUŠ) je nakon današnjeg sastanka s čelnicima pet krovnih športskih udruženja te predstavnicima najvećih športskih saveza u Republici Hrvatskoj preporučio odgodu svih sportskih natjecanja do 1. travnja.

Preporučuje se svim nacionalnim športskim savezima i krovnim športskim udruženjima planiranje rezervnih termina za odigravanje natjecanja odnosno planiranje scenarija za kraću sezonu ili manjeg broja susreta.

Stigla je potvrda, nova sezona Formule 1 neće početi prema unaprijed planiranom rasporedu. Velika nagrada Australije otkazana je zbog koronavirusa, javljaju dva pouzdana izvora BBC-ju, prekinuta je NBA liga, NFL i Olimpijske igre su upitne.

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame