Aktualno inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA Tehnologija

U Hrvatskoj poduplan broj zaraženih otprije par dana: Trenutno smo na 25 oboljelih, očekuje se veći rast

U poredbi s nedavnih 12 zaraženih u vrijeme pisanja članka bilo je 25 zaraženih s tendencijom progresivnog porasta.

Nacionalni stožer Civilne zaštite uvodi nove mjere, u Istri zatvaraju škole i neće biti nastave, a razmatra se prijedlog zabrane okupljanja više od sto ljudi. Srbija zatvara neke granične prijelaze s Hrvatskom a u Sloveniji je preko 100 zaraženih. Osim s Hrvatskom, Srbi od danas zatvaraju više graničnih prijelaza i s Bosnom i Hercegovinom.

Svi kulturno-umjetnički programi i javna događanja u projektu Europske prijestolnice kulture koji su u kalendaru događanja najavljeni do 14. travnja, odgađaju se do daljnjega, izvijestila je Rijeka 2020, tvrka koja upravlja EPK.

“Kako su u cijeloj Republici Hrvatskoj podignute mjere zaštite i prevencije od Koronavirusa, te u sklopu nastojanja da se maksimalno ograniči mogućnost prenošenja zaraze, Hrvatske autoceste apeliraju na sve korisnike koji ovih dana planiraju putovanje autocestama, da kad god je to moguće, koriste beskontaktnu naplatu putem ENC uređaja. Time se u najvećoj mjeri umanjuje mogućnost prenošenja zaraze putem gotova novca i kartica ali ubrzava i samo vrijeme putovanja.” javljaju iz Hrvatskih autocesta a Grad Zagreb je izdao priopćenje o ponašanju.

Stanje se u cijeloj državi prat iz trena u tren ali u svim regijama države sumnja se u potencijalne slučajeve zaraženih.

FOTO: Hrvatska Liječnička Komora

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame