Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

Irena Žilić: Small Hours – Premalo pjesama za genijalnost sitnih sata

Samo četiri laka komada. Na onu foru manje je više i nema potrebe za proširenjima Neon Wife – projekta koji je u electro pop smjeru snimila s Lucijom Potočnik a jednako bi dobro odgovarao upravo nastavku atmosfere “sitnih sati”. Da je bilo strpljenja i potrebe za još toliko pjesama jednake genijalnosti pričali bismo o jednom od najboljih alter pop albuma ikad snimljenih na prostoru regije s feedbackom prema svijetu.

Small Hours/Bandcamp

Irena Žilić je samozatajne i tihe kantautorice s akustičnom gitarom posredstvom downtempo elektronike i Morcheebe izrasla u podjednako predivno moderno pop čudo. Njeni sitni sati sadrže “EWO” i “Defeats” i “387”, vjerojatno najljepše pjesme koje je napisala od prekrasnog debitantskog albuma i nastavka “Haze” na kojima su “Moon” i “Cricket & Mouse”, “By My Side”, “Whatever Feels Right”. Podrhtavanja “Tremorsa” malko će protresti uljuljkavajuću atmosferu prethodno spomenutih naslova, no ostajući podjednako u “keep it nice and slow” modu.

Nevjerojatna nježnost i snolikost njenog sugestivnog glasa uz suptilne instrumentale lako vam diktira atmosferu opuštanja, lebdenja i žmirećih odlazaka u mjesta koja najlakše prepoznajete kao nježnost i ljubav. Više od toga nezahvalno je tražiti. Samo biti spremnim i zahvalnim slušateljem njenih prekrasnih glazbenih javljanja makar bili tek jednim od sitnih par tisuća YT i ostalih stream slušatelja njenog kantautorskog genija. (JA)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame