DOP TV inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

DOP TV: Koronavirus u Hrvatskoj prešao brojku od tisuću zaraženih, sedmero umrlih – Izliječenih je 88, a početak lipnja se spominje kao moguće jenjavanje

Stanje u Hrvatskoj s koronavirusom unatoč svim mjerama zasad još nije alarmantno, ali nije ni obećavajuće jer svakim danom je porast od nekoliko desetaka novozaraženiih. Ukupan broj pozitivnih na koronavirus u Hrvatskoj je prešao 1011, a sedmero oboljelih je umrlo. Na respiratoru 35 osoba, a oporavljenih je 88. Izračunali su i broj zaraženih među zdravstvenim radnicima – zaraženo je 57 liječnika, 10 stomatologa, 53 medicinskih sestara i tehničara, 6 ljekarnika i 8 administrativnih radnika.

U emisiji HTV-a Otvoren gostovali su Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, i Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji su pokušali dati odgovor na pitanje dokad će sve ovo trajati.

Nakon jučerašnjeg, dosad najvećeg rasta broja zaraženih koronavirusom, danas upola manje novih slučajeva. Nema eksponencijalnog rasta. Ima li razloga za optimizam i ublažavanje mjera? Kako sankcionirati neodgovorno ponašanje poput okupljanja mladih u formalno zatvorenim kafićima na jugu Hrvatske? Hoće li izolacija i ograničeni uvjeti života donijeti porast obiteljskog nasilja? Jesmo li dovoljno svjesni opasnosti bolesti COVID-19?

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame