Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz

40 godina “Closer”: Priđite bliže uz reizdanja darkerske povijesti Joy Division

Joy Division će povodom jubilarne 40. godišnjice drugog albuma “Closer” objaviti reizdanje kultnog albuma. Ovo izdanje stiže nakon prošlogodišnjeg reizdanja revolucionarnog debitantskog albuma “Unknown Pleasures” i bit će otisnuto na prozirnom vinilu koje bi u prodaji trebalo biti dostupno 17. srpnja.

Uz ovaj fantastičan LP, na isti dan bit će objavljena tri maksi singla “Transmission”, “Atmosphere” i “Love Will Tear Us Apart” na kojima će kultne pjesme zaživjeti u novom remasteriranom ruhu. Ovi singlovi nisu doživjeli svoja reizdanja još od gašenja Factory recordsa, a njima će se prigodno obilježiti i 40. godišnjica smrti frontmena Iana Curtisa koji nas je napustio 18. svibnja 1980.

Joy Division su snimili samo dva albuma prije tragične smrti pjevača Iana Curtisa, no ono što im je uskraćeno u dugovječnosti sastava kao takvog, nadoknađeno je i komprimirano u kvaliteti albuma kojom su Ian Curtis, Bernard Sumner, Peter Hook i Stephen Morris oblikovali zvuk i atmosferu alternativne glazbene scene koja je uslijedila u budućim desetljećima.

 

Closer 12”
Side A
Atrocity Exhibition
Isolation
Passover
Colony
A Means To An End

Side B
Heart And Soul
Twenty Four Hours
The Eternal
Decades

Transmission 12”
A: Transmission
B: Novelty

Atmosphere 12”
A: Atmosphere
B: She’s Lost Control

Love Will Tear Us Apart 12”
A: Love Will Tear Us Apart
B: These Days

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame