Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Ludi: Hladan svijet – Novi Stoka?

Nakon prvog singla “Emigrant” Steve Mešić LUDI ima novu stvar “Hladan Svijet” koja zvuči kao stvar koju bi snimio Stoka. Ovo je jako slično Marinu Ivankoviću s tom razlikom da je tekst i rima znatno bolja od “uzora”. Ludi ima zanimljivu životnu priču i odlično i zvučno ime jer je biciklom krenuo na put od 3000 kilometara iz Zagreba sve do Portugala, a potom je s jednosmjernom kartom odletio u Ameriku gdje danas živi i djeluje, točnije u New Yorku. Bicikl je kupio uz pomoć prijatelja pa krenuo na put s 25 EURA u džepu, bez ikakvog treninga i uz podršku nekolicine ljudi. Putem su mu pomagali Hrvati diljem svijeta; iz SAD-a, Irske, Njemačke itd. S te strane ima onaj potrebni “real deal” a ne romansiranu biografiju.

Ludijeva životna priča inspirirala je i poznatog hrvatskog producenta D’Knocka, koji ga je odlučio podržati i kroz izdavačku kuću i kroz produkciju što se čuje u visokim producentskim standardima koje njeguje. D’Knock je izjavio: “Sjetio sam se 1987. godine i početaka ET-ja, kada smo radili isključivo hip hop glazbu, koja je bila moja prva glazbena ljubav, a Ludijeva priča mi je bila iskrena i kroz taj trogodišnji put sazrio je za ozbiljnu suradnju koja podrazumijeva naš zajednički rad na njegovom novom albumu, pa je tako i postao izvođač labela D’Knock Production.”

Video spot je snimljen na Fire Island otoku koji se nalazi u okolici New Yorka, a video je režirao Ivan Radavić. (Ivan Perić)

7/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame