Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Urban & 4 i Prijatelji: Pseća oluja – Spajanje s publikom u online vremena u šest verzija

Prije mjesec i pol dana na početku izolacije i u jeku pandemije, Damir Urban i njegova Četvorka zadali su publici zadatak da na demo verziju pjesme naprave zajednički final mix. Ideja je bila da se publici, kolegama i prijateljima otvoriti prozore da vlastitim doprinosom budu dio eksperimenta.

„Htjeli smo vas malo pogurati na posao, ispalo je da ste vi ‘spasili’ nas. Jer trud, talent, angažman, pažnja i ljepota kojima ste pristupili svojim izvedbama je zaista duboko dirljiva“ rekao je Urban. „Pseća oluja“ je realizirana u 6 verzija i to već predstavlja kuriozitet. Tako je svaki član benda napravio svoju verziju pjesme. Šestu verziju osmislio je dugogodišnji prijatelj i suradnik benda, Tomislav Torjanac, koji je ujedno zaslužan i za vizualno rješenje „Pseće oluje“.

Stvaranje „Pseće oluje“ spojilo je gotovo 150 ljudi u jednu priču. Od regije, preko Europe, svoje snimke su slali glazbenici i glazbeni amateri od Rade Šerbedžije i njegove kćeri Milice, Amire Medunjanin, Frajli, Ivana Dečeka, Ante Gele, Gine iz Detoura, obitelji Bratoš, Grette, producenta Antonina Šimića, saxofonista Stipe Mađora, preko prekrasnih štićenika Centra za autizam Rijeka, talentirane djece i roditelja, prijatelja pa sve do Istoka Zole i jedne mačke.

Službenu verziju potpisuje član Urbanove Četvorke Sandi Bratonja, dok ostale verzije možete pogledati i poslušati na sljedećim linkovima:

Pseća Oluja – mix by Damir Urban – https://youtu.be/ykVZQf4XYJQ
Pseća oluja – mix by Saša Markovski – https://youtu.be/ySezMjrB3c8
Pseća oluja – mix by Luka Toman – https://youtu.be/Jw-HgGokGhI
Pseća oluja – mix by Marko Bradaschia – https://youtu.be/GteLjC0SPKM
Pseća oluja – mix by Tomislav Torjanac – https://youtu.be/ElBRectDVGE

Nesvakidašnji projekt i pjesma za spajanje. (Dijana Čelić)

9/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame