Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Million: Statist – Ambiciozni pokušaj modernog popa koji će ostati samo statistika

Nakon jako dobrog prvog singla “Nisam dobar”, Slavko Remenarić (ex Boa) nastavlja ubrzo s projektom Million predstavljati nove stvari.

“Statist” je suradnja sa Sašom Antićem iz TBF-a koji se ukaže na jednom jako kratkom i nepotrebnom rap dijelu. Iako je u ideji zamišljeno moderno i dobro u realizaciji se kod slušanja stječe dojam da modernu i mladenačku pjesmu radi autor koji je svoju mladost kreativno zatvorio u vrijeme Spandau Balleta ili ABC-a ili Davida Bowie u vrijeme “Let`s Dance” hitova. Ambicije ne manjka i to one zdrave ambicije, ali u ovom konkretnom dijelu “Statist” je korak natrag u usporedbi s prvim singlom.

Instrumentalno i produkcijski pjesma je odlična, vokal je pomalo kmečav, stihovi su ambiciozni u “pokušaju metafore” kako bi to jedan kolega u redakciji pristojno rekao :). Filip i Slađana Gržinčić su u video spotu nastavili na tragu ambicije pjesme, video je vizualno moderno postavljen i zamišljen, ali kad sve skupa gledate i slušate kao gotov projekt stječe se dojam kao staromodne pjesme u odličnoj produkciji (Zvonimir Dusper).

To je tako negdje između 6 i 7 na skaliranju do trijumfalne desetke ali zbog zdrave ambicije i vjere u autora čija je Boa bila i ostala jedna od najboljih faza hrvatske kvalitetne pop glazbe. Da bi opravdali povjerenje trebali bi nastaviti izbacivati nove singlove i spotove svaka dva tri mjeseca pa nakon pet šest spotova podvući crtu za kompletan prvi dojam. Zasad je dobar, ali od autora Milliona treba tražiti i očekivati puno više. (Dijana Čelić)

7/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame