Aktualno POP COOLTURA teatar

Preminuo srpski redatelj Igor Vuk Torbica: Kolege se opraštaju od mladog talenta

Srpski pozorišni redatelj Igor Vuk Torbica (33) tragično je preminuo u Rovinju, javljaju srpski mediji, a upravo je ovih dana po završetku korone trebao režirati predstavu u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Neka od djela koja je režirao: Carstvo mraka Lava Tolstoja (Narodno pozorište u Beogradu), Razbijeni vrč Heinricha von Kleista (Jugoslovensko dramsko pozorište), Molièreovog Don Juana (Narodno pozorište Toša Jovanović iz Zrenjanina), Hinkemanna Ernsta Tollera (Zagrebačko kazalište mladih), Priče iz Bečke šume Ödöna von Horvatha (Gradsko dramsko kazalište “Gavella).

“Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, kazališni redatelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živio i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim kazalištima širom regije. U gradu koji je volio i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju”, navodi se u priopćenju. Od njega se na društvenim mrežama opraštaju mnogi kolege i glumci.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame