Aktualno Celebrities inmediasres mediji POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO showbiz Sports

Korona majstori: Novak Đoković zaražen na turniru u Zadru – Cijeli svijet se ruga hrvatskim organizatorima

Humanitarni tensiki turnir u Zadru koji je trebao biti hit sezone i pomoć hrvatskom turizmu uz asistenciju Gorana Ivaniševića i njegova pulena Novaka Đoleta Đokovića pretvorio se u katastrofu svjetskih razmjera. Naime, zbog nepoštivanje potencijalnih sigurnosnih razloga i mjera vezanih za koronu virus je zarazio mnoštvo sudionika a između ostalih tenisača zaraženi su i domaći tenisač Borna Ćorić ali i svjetska superzvijezda – srpski tenisač Novak Đoković.

U PR priopćenju njegovog tima stoji da su i on i supruga pozitivni, dok su im djeca imala negativan rezultat. “Čim smo stigli u Beograd, išli smo se testirati. Moj test je pozitivan, i Jelenin, dok su djeca dobila negativan nalaz. Sve što smo učinili proteklog mjeseca napravili smo s iskrenim namjerama i čistog srca”, stoji u priopćenju Novaka Đokovića.

“Naš turnir je bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima iz regiije, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, htjeli smo poslati poruke solidarnosti i poštovanja, fair playa. Cilj je bio i pomoći dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi. Organizirali smo turnir u trenutku kada je virus oslabio, vjerujući da su se ostvarili svi uvjeti za održavanje. Nažalost, virus je još uvijek prisutan. To je naša nova realnost s kojom se borimo i moramo s njom živjeti. Nadam se da ćemo s vremenom moći nastaviti živjeti onako kako smo živjeli prije. Jako mi je žao za svaki pojedini slučaj infekcije. Nadam se da se neće nikome zakomplicirati zdravstvena situacija i da će svi biti dobro”, stoji u priopćenju Novaka Đokovića za javnost.

Humanitarni i revijalni turnir u Zadru je prekinut nakon što je Bugarin Grigor Dimitrov bio pozitivan na koronavirus, a uz njega i Ćorića pozitivni su i Marko Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića, i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova. Među tenisačima koji su testirani bio je i Marin Čilić koji je dobio negativan nalaz, ali će svejedno ići u samoizolaciju na 14 dana.

Svi svjetski mediji su prenijeli informaciju i osuđuju prvenstveno ponašanje hrvatske politike i Stručnog stožera.

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame